Футболистът на Славия Галин Иванов бе избран да Играч №1

...
Футболистът на Славия Галин Иванов бе избран да Играч №1
Коментари Харесай

Галин Иванов: Искаха млади играчи в националния отбор, видяхме какво стана с тях


Футболистът на Славия Галин Иванов бе определен да Играч №1 на шестия кръг в родната efbet Лига.

При приемането си на премията той приказва за моментното положение на „ белите “, за младите футболисти и националния тим, както и не скри раздразнението си от отсрочените в последния миг мачове на столичани.

„ Разбира се, че позитивните резултати ни дават самочувствие. Три победи на открито, към момента не сме играли на нашия терен заради други условия, вие ги знаете. Имаме млади момчета, които стартират да влизат в темп, имат много качества. Надявам се освен навънка, само че и у дома да побеждаваме “.

„ Славия си ми е най на сърце. От 19-годишен съм там. Къде вървя, какво върша, все в Славия се връщам. Обичам си Славия, това си ми е моето място, а и ми е до нас. С колелото си отивам на подготовка “ (смее се).

„ Националният тим се случиха много. Искаха млади футболисти, видяхме какво стана с тях. Разбира се, че, в случай че ме извикат, ще дам всичко от себе си за националния тим. И преди съм имал много положителни игри, само че не съм получавал повиквателна. Нека играят младите “.

„ Има и такива, които си мислят, че знаят всичко. По-голямата част се допитват, слушат, попиват. Чуват какво им споделяме и си взимат поучения. Не би трябвало единствено с млади, би трябвало и опитни. Покрай опитните би трябвало да се развиват, тъй като не са подготвени още за А група, да не приказваме за националния тим, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има. На по 20 години играя Шампионска лига край, печелят мачове. Млади са на по 16-17 години, по-късно са опитни “.

„ Честно казано не съм имал някой избран футболист, който да последвам. Когато отидох в Славия, имах много почит от Данчо Петков, който тогава беше капитан на тима. Не единствено аз, всички го уважаваха. Той се държеше малко по-твърдо с нас, което към този момент не, че го няма, само че не се разрешава на по-опитните да го вършат, тъй като по-младите ще се обадят на мама и тати или на президента и ще се оплачат “.

„ Същата философия си е, няма различен модел. Така си вървят нещата. След завръщането на Загорчич, Славия се оправя добре. С тези футболисти, които има Славия, предходната година приключиха шести. Тази година се надявам да е по-напред в класирането. Знаете, че Славия не парадира с огромен бюджет, не дава огромни заплати. Налага юноши от клуба, дава късмет и по този начин се самоиздържа, продава футболисти. Един зов към младите футболисти, в случай че желаят да отидат в чужбина: би трябвало да са в Славия. Да стартират да упражняват в школата, да се развиват и да отидат на по-добро място, тъй като това е късмет за тях, от който би трябвало да се възползват “.

„ Да, нарушиха ни подготовката. Два дни преди мача ни споделиха, че няма да има мач. Ти се готвиш цяла седмица и внезапно ти споделят, че няма да има мач, което не е вярно. Трябва да се поправя това нещо. Има други хора, които би трябвало да решат тези неща. Не е хубаво по този начин. Не сме единствено ние, и други тимове имаше по този начин. Надявам се това да не се повтаря “.

„ ЦСКА ги чака тежък мач, само че се надявам да победят. Желая шанс и на Лудогорец. Дано да влязат в групите. Все отново сме българи и би трябвало да поддържаме нашите тимове в Европа. Не да са плюем и
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР