Футболистът на Реал Мадрид Каземиро е считан за един от

...
Футболистът на Реал Мадрид Каземиро е считан за един от
Коментари Харесай

Каземиро: Исках да бъда нападател

Футболистът на Реал Мадрид Каземиро е считан за един от най-хубавите отбранителни полузащитници в света. В свое изявление за испанска телевизия той споделя, че първоначално не е желал да играе на тази позиция, само че в последна сметка е стигнал до място в полузащитата случайно.

„ Когато отидох на проби в Сао Пауло желаех да бъда нападател “, стартира Каземиро.

„ Бях много наедрял и най-високия в тази възрастова група и вкарвах много голове с глава. Когато се появих на проби бях към 12 или 13 годишен, а имаше към 300 деца, от които щяха да изберат единствено 50. Помня доста добре, че треньорът попита какъв брой желаят да са вратари и единствено три деца си подвигнаха ръцете. Когато попита какъв брой желаят да са нападатели към 40 деца си вдигнахме ръцете и тогава си споделих, че ще имам огромна конкуренция и се отхвърлих от концепцията за нападател. Същото стана, когато треньорът попита и за атакуващи полузащитници. Но тогава той попита дали някой желае да бъде отбранителен полузащитник. Седем или осем си подвигнаха ръцете и си споделих: „ Ок, ще бъде отбранителен полузащитник “, показа бразилецът.

„ Започнах да упражнявам за отбранителен полузащитник и един ден треньорът ме дръпна встрани и ми сподели: „ Ти не си отбранителен полузащитник, приличаш ми повече на нападател “. Но за настоявах, че съм желал да съм полузащитник “, добави още той.

В последна сметка Каземиро изигра 112 мача за Сао Пауло като полузащитник и въпреки всичко означи 11 гола за бразилците, преди през 2012 гад да се реалокира в Реал, където до момента е отбелязал 20 гола в 204 мача във всички шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР