Футболистът на Пирин (Благоевград) - Станислав Манолев говори пред Домът

...
Футболистът на Пирин (Благоевград) - Станислав Манолев говори пред Домът
Коментари Харесай

Станислав Манолев: Милан щеше да бъде върха на сладоледа в моята кариера, но не се получи

Футболистът на Пирин (Благоевград) - Станислав Манолев приказва пред " Домът на футбола " по " Диема Спорт " за своя път във футбола и призна, че преди години е имало интерес от страна на Милан, само че до договорка по този начин и не се е стигнало. Той разяснява и решението си да окачи бутонките на стената след края на сезона.

" Това го бях решил от дълго време, само че по този начин се случи, че вкарах решаващи голове и помогнах на тима да се избави. Решението да се откажа не е занапред, а от пет-шест месеца. Всичко си има своя край. 20 години съм професионален футболист и съм се лишавал себе си и фамилията си, защото съм предан на спорта и считам, че в този момент е точният миг да се отдръпва ", стартира Манолев пред " Домът на футбола ".

Надявам се да имам предложение да остана в клуба и да оказа помощ с каквото мога на младите футболисти. Още съм настоящ футболист и се познавам добре с всички. Дано да ми предложат служба и да оказвам помощ на Пирин. Треньор, в случай че съм, избирам деца, защото те са бъдещето. Бил съм в Холандия пет години и знам тяхната школа и знам по какъв начин се работи. С това мога да бъда потребен. Не го изключвам, несъмнено. Уча в този момент в ЮЗУ, само че всичко с времето си. Събота ми е бенефисът и след това желая 1-2 месеца да се отдам на фамилията си и след това да стартира отначало.

Най-много се гордея, че самичък си реализирах триумфите с доста труд. Всичко съм постигнал самичък, несъмнено благодарение на треньори и шефове, само че без моя труд и упоритости - това нямаше да стане. Щастлив съм, че направих една доста добра кариера. При младите, за жалост, не се вижда постоянно тази упоритост, само че се надявам, в случай че остана в клуба, да им го придам това нещо и да се развиват. От тукашната школа са излезли доста футболисти и нека продължи по този начин, само че би трябвало доста работа ".

Винаги е имало изкушения, само че може би преди бяха по-бедни времена, по-недостъпни. Нямахме толкоз обувки и телефони и всеки се стараеше да играе, с цел да си разреши всичко. Сега имат по 10 чифта обувки, два инстаграма, пет фейсбука. Това е поправимо, в случай че се работи вярно. В целия свят ги има тези неща, само че излизат футболисти, тъй че не е аршин. Най-силният си футбол го играх в ПСВ Айндховен. Тогава бях млад, окуражен да се покажа в Европа и самоуверено мога да настоявам, че бях един от най-хубавите в Холандия. Първата година бях в идеалния тим. Футболът там е на напълно друго равнище. Може би поради това съумяват хората, защото мислиш единствено за спорта. Има неща, които съм разочаровал. Можех да отида да играя в по-голям тим, само че по този начин се стекоха събитията поради мениджърите и пари. Съжалявам за това, само че не мога да върна времето обратно.
 Станислав Манолев и Светослав Дяков поставят завършек на кариерите си
Станислав Манолев и Светослав Дяков поставят завършек на кариерите си

Двамата започнаха своя футболен път в родното пиринско гнездо и покориха европейските игрища

Най-сериозен интерес имаше от страна на Милан, в случай че би трябвало да бъда почтен. Играхме националите с Англия на " Уембли " и играх добре, въпреки че паднахме и Капело беше треньор на англичаните и ме беше предложил на Милан. Абате играеше тогава там и не се получи прехвърлянето. Това щеше да бъде върха на сладоледа в моята кариера, само че не се получи.

Левски надви над ЦСКА с доста мощна игра в отбрана и себераздаването. Имаха повече положения, само че в защита бяха доста по-добри и им донесе триумфа. Искаха и повече успеха. За Левски беше непременно да завоюват купата да играят в Европа. ЦСКА има обезпечено място и като че ли за Левски беше по-голяма мотивацията в този край. И за почитатели, управление, футболисти. Работил съм със Стоилов - доста добър треньор, само че на него това му е задачата - да играе в Европа.

Нямам визия какво се обърка в ЦСКА. Далеч съм от клуба и не знам защо става въпрос. Трябва тях да ги питате персонално. Знаете базата на Лудогорец на какво равнище е и какъв брой професионално се работи. Взимат доста чужденци, които са скъпоплатени и има конкуренция. Работи се и крепко. Те имат два тима на едни и същи високи заплати и с доста положителни качества. Който и да пуснеш, играят добре. Побеждават си у нас и не губят точки. Левски и ЦСКА разполагат с 12-13 футболиста. Трябва по-дълга аварийна пейка, с цел да са конкуренция на Лудогорец следващата година.

" И на мен ми е болно за националния тим, защото съм бил там и знам при загуби по какъв начин реагират хората. Надявам се да се подобрят нещата, само че би трябвало да се тръгне изпод нагоре. Знаете, едно време, когато играех и аз имаше към 8-9 индивида от Благоевград от нашата школа и бяха титуляри в България. Имаше резултати и на два пъти се разминахме от баражи за по една точка. Искрено се надявам да тръгне нагоре. Ще виждат футболистите, ще играят в положителни шампионати и тогава може да чакаме положителни резултати ", сподели Манолев.
 Пирин е на път да стартира да се самоиздържа
Пирин е на път да стартира да се самоиздържа

" Орлетата " с отлични финансови постъпления
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР