Футболистът на Манчестър Сити Бернардо Силва получи наказание от 6

...
Футболистът на Манчестър Сити Бернардо Силва получи наказание от 6
Коментари Харесай

6 мача наказание за Бернардо Силва за невинна шега с чернокож съотборник

Футболистът на " Манчестър Сити " Бернардо Силва получи наказване от 6 мача. Причината е почтена смешка, която той си направи със своя съотборник Бенжамен Менди. Силва и клубът му имат право да апелират решението на футболната асоциация на Англия до 9 октомври.

Португалският футболист си разреши да съпостави чернокожия французин с рисувано дребосъче от марка португалски бисквити. След това го изтри и добави " Вече не може да се шегуваш с другари ".

Man City star Bernardo Silva facing six-match ban after being charged with misconduct over Benjamin Mendy tweet https://t.co/vGJVvU3I6h pic.twitter.com/BWvkTa6pAC
— FootGoal (@FootGoal9) October 2, 2019

Всъщност самият Менди съобщи, че не се усеща афектиран. Все отново той и Силва са другари още от общия им престой в " Монако ". Наказанието на португалеца идва след няколко сигнала не от французина, а от организации, които се борят с расизма на Острова.

Снимка: Getty Images

Мениджърът на " Манчестър Сити " Хосеп Гуардиола също отбрани своя футболист и дефинира случката като " почтена смешка " и " неточност ".

Един от най-изявените борци с расизма - Рахийм Стърлинг от " Манчестър Юнайтед ", който по време на година беше обиждан на расова основа, също съобщи, че не вижда нищо неправилно в шегата. " Прилича ми на обикновено държание сред двама другари ", безапелационен е той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР