Футболистът на Локомотив (Пловдив) Петър Витанов говори пред Sportal.bg преди

...
Футболистът на Локомотив (Пловдив) Петър Витанов говори пред Sportal.bg преди
Коментари Харесай

Петър Витанов пред Sportal.bg: Класирането няма абсолютно никакво значение в дербито

Футболистът на Локомотив (Пловдив) Петър Витанов приказва пред Sportal.bg преди ппловдивското дерби с Ботев. Полузащитникът показа упованията си за идния конфликт от efbet Лига в събота и разкри с какво този мач се отличава от останалите, като не пропусна да разяснява и паметната победа с 6:0 на “Лаута ”.

- Предстои ви дълго чакан мач - дербито на Пловдив. Усеща ли се някакво напрежение преди този дуел?
- Напрежение, не, не бих споделил. Има неспокойствие, тъй като това е може би най-важният мач за Пловдив, тъй че го чакаме с неспокойствие.

- Взел си присъединяване в доста значими мачове както за Локомотив, по този начин и за националния тим. Преди дербита има ли нещо по-специално, което правиш?
- Не, приготвям се по еднакъв метод.
3  Интервю с Петър Витанов преди дербито с Ботев (Пловдив)
- А имаш ли някакви ритуали преди мач?
- Не, не бих споделил. Не съм религиозен.

- Имахте тежък мач с ЦСКА - София за Купата на България във вторник. Може ли това да окаже въздействие в събота, имайки поради, че Ботев нямаше мач?
- Да, тежък беше мачът, само че имаме достаръчно време да се възстановим и да се подготвим. Мисля, че няма да окаже въздействие.

- Попитахме и Димитър Илиев дали е очаквал сходно показване от Ботев досега през сезона. Ти самия очаквал ли си Ботев да влезе в това дерби преди вас в класирането?
- На този стадий е обикновено. Те направиха добър сезон, ние започнахме малко по-колебливо. Класирирането в този мач няма безусловно никакво значение. Излизаме за победа. Мисля, че сме по-добрият тим и ще я реализираме.
3  Интервю с Петър Витанов преди дербито с Ботев (Пловдив)
- С какво се разграничава този мач от всички останали?
- Със заряда. С това, че е дерби, целият град го чака и почитателите се надяват да победим и да са щастливи.

- За какво би трябвало да внимавате на следващия ден?
- Ботев има мощни страни, тимът разполага с положителни футболисти в офанзива. Мисля, че ще се подготвим и ще успеем да ги обезвреждаме.

- Пристигна в Локомотив през лятото на 2019-та година и към този момент взе присъединяване в няколко дербита. Едно от тях беше триумфът с 6:0 на “Лаута ”. Какво си спомняш от този мач?
- Спомням си страстта. Помня, че беше неповторимо прекарване. Тъжното беше, че нямаше почитатели, с които да се насладим на успеха, само че в последна сметка това е един мач за историята, който ще се помни постоянно.

- Лекуваше дълго време травма. Как се чувстваш към този момент?
- Сега съм добре. Получих лека травма на мача с ЦСКА, само че мисля, че до мача с Ботев ще съм възобновен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР