Футболистът на Левски Филип Кръстев даде интервю за предаването Код

...
Футболистът на Левски Филип Кръстев даде интервю за предаването Код
Коментари Харесай

Филип Кръстев: Станимир Стоилов ми помага много със съвети и малки тънкости

Футболистът на Левски Филип Кръстев даде изявление за предаването " Код Спорт " по " Ринг ". Договорът му със " сините " е до края на сезона, само че халфът няма нищо срещу да остане на " Герена " и по-късно. Предлагаме ви акценти от диалога с 20-годишния гений:

- Филип, работиш със експерт, който преди години накара почитателите на Левски да се гордеят с тима си. Какво научи от Станимир Стоилов?
- Г-н Стоилов ми оказва помощ ужасно доста още от началото, когато пристигнах. Увереността, която вкарва освен в мен, а във всички футболисти, както и дребните препоръки и тънкости, които ми споделя по време на подготовка и за мачовете, в действителност доста ми оказват помощ. Той беше основната причина да дойда в Левски. Наистина той има най-голямото въздействие тук, в клуба. Неговото самочувствие е доста значимо, тъй като го предава и на нас, а ние излизаме на мачовете с доста по-голямо самочувствие и упоритости.

- Целта пред " сините " е продобиване на Купата на България. Притежава ли качества тимът на Левски да отстрани първо Лудогорец, а по-късно да завоюва и финала?
- Мисля, че притежаваме качествата да се оправим с Лудогорец, въпреки те да са любимци и в последните години да са най-силният тим в България. И сега са в страхотна форма и в най-хубавата си светлина може би от няколко години насам, само че мисля, че в случай че ние играем на максимума на опциите си, можем да си реализираме задачите.

- Преминал си през всички обединения на националния тим на България, в този момент си част от представителния отбор. Защо сме толкоз надалеч от форумите, на които всички други тимове се класират, а ние някак си сме настрана?
- Това е доста дълга тематика и аз не мога да дам точния отговор. Но мисля, че всичко би трябвало да се промени, рано или късно, тъй като ние ужасно доста изоставаме като подготовка от другите страни. Аз съм играл доста мачове още на 17, по-късно на 18 и 19 с положителни страни. Знам, че сме даже по-талантливи от тях, даже от международните сили. Ние имаме гения да се надигнем против тях, обаче всичко идва до подготовка. Има тимове, в които всички са като едни роботи, а ние просто не сме задоволително готови и натренирани по отношение на другите страни.

- Някак си до 19 години нещата при нас са окей и по-късно, когато би трябвало да се премине в мъжкия тим, като че ли напълно различен футбол се играе и ние не сме подготвени за него…
- Да, тъкмо по този начин, обаче аз бих споделил, че разликата идва още от 15-16-годишна възраст, дори от 14. Там стартират да работят от много по-малка възраст за физика и за такива неща, които тук, в България ги проспиваме и започваме доста късно да мислим за тях. Според мен работата, която правят през годините, към този момент дава отражение като станат на по 18- 19-20 години. Там са доста по-готови за мъжкия футбол, а ние занапред би трябвало да се научаваме на някои неща.

- Ти си от новата вълна футболисти, на които България разчита. Смяташ ли, че скоро може тимът ни да играе на огромен конгрес? Питам те, тъй като на почитателите на футбола у нас им омръзна да чакат…
- Да, на мен ми е доста мъчително, че сме паднали толкоз ниско като страна, тъй като знам каква история имаме още преди 50-60 години, освен през 90-те. Разбира се, имаме късмет да играем отново на високо равнище като народен тим. Просто въпросът е, че би трябвало да променим нещо и то да стартира скоро, тъй като в случай че продължаваме по този начин, отново няма да можем да се класираме за огромните конгреси.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР