Футболистът на Левски – Жереми Петрис, даде специално интервю за

...
Футболистът на Левски – Жереми Петрис, даде специално интервю за
Коментари Харесай

Петрис: Мъри Стоилов е строг, но работим чудесно, можем да се класираме за Европа

Футболистът на Левски – Жереми Петрис, даде особено изявление за предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT , в което разкри по какъв начин е почнал да играе футбол, за пътя на своята кариера, както и за своята огромна фантазия да играе със „ сините “ в Шампионската лига.

Френският бранител показа мнението си за работата със старши треньора Станимир Стоилов, като е уверен, че отборът ще успее да се класира за европейските клубни шампионати.

Разкажи ни по какъв начин стартира да играеш футбол и по какъв начин избра този спорт?

- Започнах да упражнявам на пет години, по образеца на моя по-голям брат, както и поради татко ми, който също се занимава с този спорт. Така взех решение да продължа фамилната традиция и да играя футбол и аз. 0:34 + 0:37 В момента обаче единствено аз не преставам с футбола.

Говорите ли постоянно за футбол в фамилията ви?

- Постоянно! С татко ми постоянно, до момента в който с брат ми - не. Баща ми е влюбен във футбола.

След 4 години в Италия мина в България, първо в Царско село, а към този момент и в Левски. Как ти се коства равнището на футбола тук?

- Нивото не е неприятно тук, в България. Харесва ми. Да, не е като в Италия, само че е ок, подхожда ми. В Левски съвсем всички сме доста мощни футболисти, няма единствено един, който да се отличава. Много са разликите сред Царско село и Левски.

Кои са фантазиите ти във футбола?

- Да играя в Шампионска лига с Левски. Ще забележим...

Има любопитен факт. Преди началото на сезона не участвахте в подготовката, само че все пак против ПАОК бяхте в страхотна форма. Нещо сходно се получи и през зимата, само че все пак, още веднъж сте в чудесна форма. Каква е тайната?

- Не знам... би трябвало да запитвам татко ми!

Колко тежи на един футболист серия от 11 мача без победа? Случвало ли ти се е различен път в кариерата?

- Не ми се бе случвало нещо сходно в кариерата, в действителност - в никакъв случай. Неприятен интервал. Не знам за какво по този начин се получи, само че това е футбола. За благополучие към този момент сме в по-добра форма и серия от резултати. И съм удовлетворен от този факт.

Как предпочиташ да играеш - в скица със отбрана с трима или с четирима?

- С трима или четирима, за мен няма значение, макар че повече одобрявам схемата с трима в защита.

Как се работи с треньор като Станимир Стоилов?

- С него работим доста добре. Строг е. Тичаме непрекъснато - с или без топка. Разбира се, неговият помощник също ми оказва помощ доста. Особено по време на подготвителния развой или по време на мачовете. Работим отлично.

Има ли нещо съответно, което научи от него?

- Да, от всичко по нещо. Определено скъп опит за мен.

Постижимо ли е класиране за европейските клубни шампионати през този сезон?

- Разбира се! Можем, би трябвало единствено да имаме вяра и ще можем да се класираме.

Какво можеш да кажеш за почитателите на Левски?

- Феновете са доста положителни, в никакъв случай в моята кариера не съм виждал сходна аудитория, като тази на Левски. В Кротоне, където съм играл, почитателите са буйни, само че не по този начин като тези на Левски. Тези тук са невероятни.

Отразяват ли ви се проблемите, които среща Левски отвън футболния терен?

- Ние гледаме единствено това, което се случва на терена и по какъв начин да си вършим най-добре работата. Не ни интересува друго.

Кой е обичаният ти тим?

- Пари Сен Жермен. В Италия – Милан. Бил съм на мачове на ПСЖ, уповавам се един ден да доближи до този тим като футболист.

Ако не беше футбола, с какво би се занимавал?

- С баскетбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР