Футболистът на Каляри и играч №1 на 2018-а година в

...
Футболистът на Каляри и играч №1 на 2018-а година в
Коментари Харесай

Десподов: В Каляри съм си у дома и се чувствам страхотно

Футболистът на Каляри и състезател №1 на 2018-а година в България – Кирил Десподов, се завърна в България, където започва подготовка с националния тим за идните квалификации за EURO 2020. Кирил Десподов приказва пред DIEMA SPORT за предаването „ Домът на футбола” за живота в Каляри, представянето му, тренировките, както и за всичко, което е обвързвано с него.

„ В Италия се усещам „ в моята страна”. Всичко е наред, спасихме се с Каляри и останахме в Серия „ А”. Не завършихме с победа в последния мач, само че радостното е, че оцеляхме и показахме положителни игри до края на сезона”, стартира той пред Мирослав Арабаджиев.

„ В началото ми беше много мъчно да схвана метода на мислене на треньора. Да му видя тактиката, условията. Аз играя на друга позиция в Каляри – централен нападател. Няма крила, защото играем с двама стрелци. Беше мъчно за мен, само че през тези четири месеца привикнах там. Чувствам се доста добре, на място, тъй че всичко е перфектно”, продължи с усмивка острието на България.

„ Доста момчета ми помогнаха в Каляри – Дарио Сърна, Филип Брадарич и Ликоянис. Тримата ме насочиха на какво да обръщам внимание. Подготвяха ме преди заниманията. Превеждаха ми първоначално, само че към този момент възприемам много от езика и малко по малко се приспособявам доста добре”, разяснява още той.

„ Много ми харесва в Каляри, спокоен град. Няма нощен живот, най-малко до момента не съм видял. Сега лятото може да има, само че няма да бъда там. Харесва ми – море, слънце, хубаво време, храната е доста хубава. Прекрасно е”.

„ Радвам се, че се прибирам в България и отивам с националния тим на лагер. Много ми се играе с тима, жаден съм за мачове. Не съм играл от 10-и март и желая да играя. Очакванията са ми да покажем добра игра, да останем този колектив, който сме. Има промени в състава, само че това го взема решение Краси Балъков. Сигурен съм, че ще останем огромен колектив и всичко ще се получи доста добре”, разяснява обстановката при „ лъвовете” Десподов.

„ Сега всичко е наред и се усещам добре. Имах болежки, тъй като първоначално тренировките нямат нищо общо с българския футбол. Тук много постоянно се лигавим на занимания, а там няма лигавене. Влиза се от упражнение в упражнение. Няма бавене, лигавене. Много професионално ниво”.

„ Очакваше се Красимир Балъков да поеме България. Радвам се, че е той, защото съм работил с него в Литекс и знам какво желае. Наясно съм с методиката му, тъй че съм удовлетворен, че той е отпред на националния отбор”, сподели още футболист №1 на България за 2018-а година.

„ Мисля, че ще имаме триумф с Балъков, защото има положителни футболисти. Нужно е да надграждаме и да търсим максимума във всеки един мач. Дано той способства „ германския” нрав, тъй като тук е мъчно да го промениш в играчите. Това е персонално предпочитание, само че несъмнено той желае да вкара европейското мислене тук. Справи се доста добре в Етър”.

„ Лично чаках Лудогорец да победи Черно море, изключително щом видях групата на варненци. ЦСКА се мъчи до последната минута с Ботев, а този мач трябваше да се вземе с 3:0 и да покажат, че желаят. Следя всеки един мач, ЦСКА остава в сърцето ми вечно. Надявам се следващата година да е още по-интересно и ЦСКА стана първенец. Да станат, както тази година стана Лудогорец – да видят какво е с една точка да те бият накрая”, приказва за ЦСКА той.

„ Не съм осведомен със обстановката в Черно море. Само ще кажа, че познавам и Георги Китанов, и Георги Илиев, и Петър Витанов. Това са мъжки момчета и нямам доверие да са създали нещо, което да ги изгонят”, приключи Кирил Десподов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР