Футболистът на Интер Антонио Кандрева направи благородна постъпка, която разпали

...
Футболистът на Интер Антонио Кандрева направи благородна постъпка, която разпали
Коментари Харесай

Как платен обяд от футболист доведе до обвинения в дискриминация в Италия

Футболистът на " Интер " Антонио Кандрева направи благородна постъпка, която разпали политически скандал в Италия. До напрежение се стигна, откакто националът заплати таксата за обяд в начално учебно заведение на момиче от семейство на марокански имигранти в град Минербе, заяви Би Би Си.

Според информацията момичето е получавало за хранене бисквити и риба звук, вместо паста и десерт, които са били предлагани на другите деца с платени такси за обяд.

Кандрева се е свързал с кмета на Минербе Андреа Джирарди, с цел да поеме разноските на момичето. От своя страна Джирарди е декларирал, че оскъдният обяд на момичето е жест по отношение на " правилните фамилии, които заплащат таксата постоянно ".

Думите му провокираха остра реакция от лявоцентристката Демократична партия (DP), която упрекна кмета на Минербе в дискриминация. В интернет мнозина акцентираха, че доста деца от небогати имигрантски фамилии срещат неприятно отношение в учебните заведения.

" В това учебно заведение оказваме помощ на 30 фамилии, които имат проблеми. Сблъскваме се с десетки неплатежоспособни родители и не можем да покрием разноските. Решихме, че по този начин може да се оправим. Не искахме да стигнем до точка, в която рискуваме да осигурим храна на фамилиите, които заплащат постоянно ", добавя Джирарди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР