Футболистът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер няма да играе в

...
Футболистът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер няма да играе в
Коментари Харесай

Томас Мюлер няма да бъде викан за мачовете на Германия през март и юни

Футболистът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер няма да играе в мачовете на националния тим на Германия през месеците март и юни, разгласи през днешния ден националният селекционер Ханзи Флик.

" Томас Мюлер няма да бъде с нас в идващите два лагера. Аз приказвах с него по този въпрос. Реших да дам късмет на млади момчета, които да покажат, че имат място в националния тим ", съобщи Флик в изявление за списание Кикер, допълвайки по какъв начин на Кай Хаверц ще бъде гласувано по-голямо доверие.

33-годишният Мюлер, Световен първенец от 2014-а година, беше известно по какъв начин ще бъде подценяван и от предходния селекционер Йоахим Льов. Той го извади от състава през 2019-а година, с цел да го върне за Европейското състезание през 2021-а, когато значително му се отвори място под напън от почитатели, общност и медии. Мюлер, една от актуалните емблеми на Байерн (Мюнхен), беше част от националния тим на страната и за Световното в Катар, където обаче те се провалиха в групите за втори следващ път.

След неуспеха в Катар той загатна, че евентуално ще се отдръпна от националния тим, само че по-късно разгласи, че желае да играе и на Евро 2024, на което Германия е уредник.

При това състояние най-ранното му завръщане в тима ще бъде през септември тази година, тъкмо преди да навърши 34 години. А Германия ще играе единствено контролни мачове в идващите 15 месеца, което улеснява Флик и в сходни проблеми.

" Това не значи, че кариерата му в Германия е завършила или че той няма да има роля на Европейското състезание. Защо да затварям вратите на подобен състезател? ", разяснява някогашният му треньор в Байерн и в този момент народен селекционер пред вестник " Зюддойче Цайтунг ".

32-годишният Илкай Гюндоган е пред сходна алтернатива, както Мюлер. А Германия играе с Перу на 25-и март в Майнц, а три дни по-късно приема Белгия на стадиона в Кьолн.

Флик удостовери, че вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген ще размени Мануел Нойер на вратата, до момента в който капитанът на Байерн е със строшен крайник. Останалата част от групата за двата мача ще бъде оповестена в петък.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР