Футболистът Димитър Бербатов Димитър Бербатов-с прякор Бербо е роден на

...
Футболистът Димитър Бербатов Димитър Бербатов-с прякор Бербо е роден на
Коментари Харесай

Бербатов се срещна с Денков и Илиев: Продължава чистката на клубове

Футболистът Димитър Бербатов  Димитър Бербатов Димитър Бербатов-с прякор Бербо е роден на 30 януари 1981 година в Благоевград. Има по-малък брат на име съобщи, че е имал среща с министъра на спорта и министър-председателя по отношение на изключени аматьорски клубове от страна на Българския футболен съюз.

Според него става въпрос за умишлена чистка, подхваната от футболните шефове в " Бояна ". 

" Събрали сме, с цел да приказваме за надарени деца, само че във футбола и какво се случва с тях. Изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Това е част от това, което вършим толкоз време - да се даде рестарт на БФС. Тези клубове търсят нас и аз съм задължен да опиша какво се случва. Получава се един тип чистка ", уточни Бербатов. 

По думите му в документите, които клубовете получават, има общи пояснения като уронване на престижа на БФС.

" Уронване на престижа в случай че е да упражниш правото си на глас, това е тирания. Тайно ги изключват тези клубове и ги уведомяват със забавяне. Имах среща с министъра на спорта и министър-председателя, приканвам ги да вземат отношение. Говорим за футболисти, дилетанти и най-много деца. Заради желанието на хората, които ръководят сега. Когато изключат подобен клуб поради уронване на престижа, те му дават право да се пререгистрира, само че няма право на глас на идващия конгрес. Виждате, уповавам се, тънката скица, по която желаят да се случват нещата. Призовавам страната да вземе отношение, става въпрос за деца, които са част от тези аматьорски клубове ", разяснява футболистът. 

Той апелира клубовете да употребяват платформите и да дадат публичност на проблемите. " Грубо тъпчене на устава на БФС. Давам и още един образец. Арда втория тим и Минерал (Овощник) играят бараж за влизане в Трета лига. Арда се отхвърля, а БФС връща Сливен назад, макар че са изпаднали предния сезон и нямат право, без да позволен Минерал, които са изразили подготвеност. От началото на сезона Сливен с голова разлика 0:35. Вчера падат 0:21. Това обикновено ли е? Тук става дума за непозволено изключени клубове, от което страдат децата. Общо 140 клуба изключени, като се канят да изключат още. Как играта ще е обективна, като хората, подкрепящи опозицията, не се позволяват да гласоподават. Замаскират се очите със градеж на стадиони, което е доста хубаво, само че би трябвало да се види кой и по какъв начин ги строи тези уреди ", съобщи още Бербатов.

От екипа на именития нападател разясниха, че приказват за 95 изключени клуба в началото, последвани от още 41 клуба през месец май, като съгласно хората на Бербатов Борислав Михайлов е подвел при гласуването Изпълнителния комитет на БФС. 

" Министерството на спорта би трябвало да отбрани интереса на аматьорските клубове и да поддържа тези деца, които не могат да упражняват. Ако има клубове, които не са си платили членския импорт да вземем за пример, добре, дано има наказания, само че не с тези доводи. Това е чистка - то е ясно. Тарикатски номера от едно време. Борим се да се организира почтен конгрес по разпоредбите, само че в речника на другите не участва думата " почтеност ". Къде е честността? Това е боязън. Питайте хората от Овощник по какъв начин се усещат в случай, че би трябвало да влязат. Но не може, тъй като Сливен би трябвало да остане. Това е ситуацията ", сподели още Бербатов.

По-късно от Министерство на спорта обявиха, че министър ще изиска цялата информация от Българския футболен съюз за изключването на 136 футболни клуба. Министър Илиев ще предприеме допустимите ограничения съгласно пълномощията, които законът му дава, за изясняване на проблема и търсене на решения. Темата от дълго време е във фокуса на публичния интерес и въздейства върху развиването както на професионалния, по този начин и на детско-юношеския футбол.

Министерството на младежта и спорта ще оповести всички данни, които получи и ще сътвори цялостна бистрота на процесите. В същото време министър Илиев ще инициира срещи с всички заинтригувани страни по проблема за търсене на решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР