Футболист №1 на Африка – Садио Мане, набързо се прибра

...
Футболист №1 на Африка – Садио Мане, набързо се прибра
Коментари Харесай

Грижи с транспорта разочароваха Мане в Африка

Футболист №1 на Африка – Садио Мане, небрежно се прибра в Ливърпул, пропускайки своето празненство, откакто бе публично награден за най-хубавия футболист на „ черния континент” за 2019-а година. У Мане остана известно отчаяние, откакто логистични проблеми, основани от уредниците на събитието в Египет са помрачили ненапълно настроението на офанзивния състезател на Ливърпул.

Иначе, Мане надделя съотборника си Мохамед Салах, както и крилото на Манчестър Сити – Риад Марез, и сграбчи оценката във вторник, надявайки се да отиде в родния Сенегал за отпразнуване. Тържествата обаче бяха анулирани в сряда, откакто самолетът на Мане е трябвало да получи нужното позволение да лети над Тунис, което след церемонията не се е случило.

„ Това ми беше проектът. Да отлетя до Сенегал и да благодаря на хората от моята татковина, които ме поддържат на всички места и постоянно. Не съумях да направя тази визита”, сподели Мане, който е първият състезател от Сенегал, печелейки тази премия, от Ел Хаджи Диуф през 2002-а година. „ Сега ми следва огромен мач с Тотнъм този уикенд, който е моят фокус и би трябвало да бъда подготвен. Истина е,ч е съм отчаян, че не съумях да се прибера вкъщи, само че желая да благодаря на моите сънародници. Съжалявам, само че това не бе под моя контрол”, подчертава Мане.

Асистентът на Клоп: Горд ще съм, в случай че го наследя

„ Ще се върна в Сенегал допустимо най-скоро, тъй като това е нещо доста значимо за мен. Никога няма да не помни какво са създали всички там, всеки, който има вяра в мен и всеки, който ми е дал късмет да играя футбол”.

Празненствата обгърнаха цялостен Сенегал във вторник, откакто се появиха и видеа от родното село на Мане – Бамбали, което е в южната част на Сенегал. Президентът на Сенегал Маки Сол даже разказа в обществените мрежи „ чудесния подвиг” на Мане, който би трябвало да бъде разгласен за образец на младите сенегалци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР