Футболист на Добруджа и националния юношески тим е намушкан с

...
Футболист на Добруджа и националния юношески тим е намушкан с
Коментари Харесай

Намушкаха с нож 19-годишен национал по футбол в Добрич

Ф утболист на „ Добруджа ” и националния младежки отбор е намушкан с нож на автобусна спирка в Добрич. Пострадалият е превозен по неотложност в болница във Варна, където е опериран.

Задържани са двама мъже – на 23 и 30 години. По-възрастният, нанесъл прободните рани, е бил в изпитателен срок след присъда за владеене на опиати. Полицията го търси два дни, осведоми.

19-годишният Стефан Трайков е потърпевшият при случая, оповестиха от ФК „ Добруджа ”. В отбора е притеглен преди 2 години.

„ Той е един от най-големите гении за мене в България. Неслучайно е младежки национал и така нататък и в чужбина е бил, където е видян от скаути, много перспективен футболист. Като темперамент, той е може би душата на съблекалнята, етичен е, нито е свадлив. Едно доста положително момче ”, споделя Атанас Атанасов, ст. треньор на ФК „ Добруджа 1919 ”.

Сигнал за случая с него е подаден от Центъра за незабавна помощ, където е признат, на 12 октомври към 7.00 часа.

„ Пристигналите полицейски екипи на място откриват, че е зародил спор, който е прераснал в спор сред две компании. Пострадалият е 19-годишен юноша, който дружно с двама свои съотборници са се прибирали от питейно заведение ”, оповестява Стоян Стоянов, представител на ОДМВР Добрич.

Нападателите разтоварвали багаж на спирката от рейс, идващ от Турция.

„ Единият от обвинените се е бутнал леко в потърпевшия, последвал е вербален спор сред тримата, при което първият обвинен е нанесъл удар на момчето. След което вторият е извадил нож, който е носил авансово в себе си и му е нанесъл няколко удара, прободни рани в коремната празнина ”, споделя Даниел Илиев, представител на Районна прокуратура – Добрич.

Случайно преминаващ охранител е станал очевидец на случая.

„ Служител на компания СОД, очевидец на случая, е отвел момчето с автомобила до МБАЛ Добрич, където му е оказана първа неотложна незабавна здравна помощ. Установено е, че вследствие на нанесения удар е обиден белия дроб на потърпевшото момче, заради което същият е превозен до болничното заведение в град Варна, където за благополучие положението ме у нормализирано и към сегашния миг е положително ”, показва още Илиев.

Нападателите са с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”, повдигнати са им обвинявания за нанасяне на междинна телесна щета.

„ Аз не мога да си показва, че естествен човек или човек, който живее с нас в обществото може да си разреши такова нещо. И какво значи междинна телесна щета? Това за мен си е опит за ликвидиране! Най-важното в този момент е Стефан да е жив и здрав, да се оправи, да се възвърне и да стартира да си упражнява специалността, тъй като това му е специалността и оттова нататък, дано има малко повече съвест, в хората, които отсъждат ”, прибавя Атанасов.

Стефан Трайков е опериран, само че ще му би трябвало най-малко месец да се възвърне, обявиха още от клуба.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР