Футболен турнир с името на две от най-ярките имена от

...
Футболен турнир с името на две от най-ярките имена от
Коментари Харесай

Спартак организира турнир в памет на Жиката и Доктора

Футболен шампионат с името на две от най-ярките имена от историята на Спартак (Варна) ще се организира идната събота, на 9-и септември, оповестява формалният уебсайт на " соколите ".

Надпреварата за ветерани в памет на две емблеми на варненския футбол и клуба Живко Господинов и Стефан Найденов-Доктора ще се състои на едно от игрищата с изкуствена настилка на Семеен кодекс „ Локомотив “, носещо името на клубната легенда Живко Господинов.

Мачовете ще се изиграят от 17 ч. до 19.30 ч. В шампионата покана за присъединяване са приели ветераните на Добруджа, Черно море, Белослав и Спартак (Варна). Състезанието се провежда от Пламен Казаков, някогашен съотборник на Жиката и Доктора в „ Спартак “, ветераните на клуба, както и с дейното подпомагане на дирекция „ Спорт “ към Община Варна.

Живко Господинов и Стефан Найденов образуват един от най-хубавите футболни тандеми в България през 80-те години на предишния век в мощния интервал на „ соколите “. През 1983 година Спартак е финалист за Купата на страната и 1/8-финалист за КНК, а през 1984 година спартаковци са бронзови медалисти. Господинов има 306 мача и 101 гола за варненския отбор, 39 мача и 6 гола за националния тим и е осминафиналист с трикольорите в Мексико’86, а Найденов със 56 гола в 193 срещи е рекордьор по брой маркирани голове в „ А “ група за „ Спартак “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР