Футболен романтик и философ по душа, който обича да преодолява

...
Футболен романтик и философ по душа, който обича да преодолява
Коментари Харесай

Карлос Карвалял - футболният романтик, който преобърна сезона на "Суонзи"

Футболен романтик и мъдрец по душа, който обича да преодолява провокациите с позитивна настройка ". Така Карлос Карвалял дефинира себе си при представянето си отпред на " Суонзи " в края на декември.

Вероятно малко на брой почитатели на " лебедите " са вярвали, че някой може да промени минорното въодушевление на " Либърти стейдиъм ". Преди идването на Карвалял " Суонзи " беше на дъното във Висшата лига с 13 точки след 20 кръга. По това време спасението изглеждаше по-скоро мираж, в сравнение с постижима цел.

За по-малко от три месеца 52-годишният експерт направи чудеса със " Суонзи " и бързо се трансформира в любим на публиката. С отдаденост и усърдна работа португалецът преобрази " лебедите " до сложен за побеждаване тим.

Под управлението на Карвалял уелският отбор има позитивен баланс от осем победи, пет равенства и единствено две загуби във всички шампионати. Силните игри на " Суонзи " изстреляха тима до 14-о място място във Висшата лига след 18 извоювани точки в 10 мача. Тимът продължава присъединяване си за Купата на Англия, където през днешния ден приема " Тотнъм ".

" Карлос има фантазия "

Карвалял е роден в Брага в безпаричен квартал. В предишното родителите му са изпитвали компликации да обезпечат прехраната си. Майка му сама е шиела облеклата за фамилията, а татко му е обикалял страната в делничните дни, с цел да продава кутии за багра.

Карвалял споделя, че не е бил лишен от нищо в детството си. Той е признателен на фамилията си, че са го научили да не се предава пред компликациите.

" Майка ми ми сподели смисъла на упоритата работа. Тя е имала гений в учебно заведение, само че е нямала пари, с цел да се образова. Напуска учебно заведение на деветгодишна възраст и стартира да работи. Такъв е бил животът тогава. Трябваше да порасна бързо ".

" На една Коледа баба и дядо нямаха пари за дарове. Баба ми отиде до дървото извън и откъсна няколко портокала, с цел да не остават нейните момчета без Коледа ", споделя Карвалял.

 Карвалял пое
© Associated Press

Карвалял пое " Суонзи " на пет точки от избавителната зона. Девет кръга преди края на шампионата " лебедите " са 13-и, на три точки над чертата.

Във вътрешния джоб на саката на португалеца е изписан изразът: " Карлос има фантазия ". Карвалял изяснява, че не се пробва да демонстрира надменност, като концепцията е дело на неговия шивач. Харизматичният управител не лети в облаците, само че желае футболистите му да преследват високи цели.

" Ако бяхте попитали 100 души дали " Суонзи " ще бъде бъде в позиция (за спасение) след осем дуела, никой нямаше да даде позитивен отговор. Те щяха да погледнат идните ни мачове и да кажат: " Изпадане ". Борим се, ще бъде мъчно, само че можем да го реализираме ", съобщи Карвалял, чийто тим се намира на три точки над зоната на изпадащите.

Философският Моуриньо

Случайно или не, ориста свързва Карвалял и Моуриньо. Двамата са близки другари, като получават треньорския си лиценз едновременно. Карвалял има вяра, че неговият път е друг от този на Специалния.

" Не обичам борбите. Не ми пука за тях. Ако някой опита да спори с мен, ще приказва на себе си, тъй като не чувам. Не бъркайте това с надменност. Просто съм убеден в работата ми. Играта се взема решение сред четирите линии и всичко отвън тях, без значение какво приказват хората, е надалеч от мен ", декларира Карвалял.

Португалецът се интересува от логика на психиката и философия, като ползва техники от двете науки във футбола. Карвалял счита, че е нужно да се обръща повече внимание върху душeвността на футболистите и тяхната настройка за сметка на физическата подготовка.

" В природата две страни са в несъгласие и би трябвало да бъдат уравновесени. Същото важи и за футболния тим ", споделя Карвалял.

 Карлос Карвалял - футболният романтик, който прекатурна сезона на
© Associated Press
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР