Футболен клуб Стоук Сити е професионален футболен клуб, чийто дом

...
Футболен клуб Стоук Сити е професионален футболен клуб, чийто дом
Коментари Харесай

Bet365 и ФК Стоук Сити - обзор на спонсорството и проект за реновиране на стадион

Футболен клуб " Стоук Сити " е професионален футболен клуб, чийто дом е град Стоук он Трент, Стафордшир, Англия. Основан е през 1863 година. Прозвището на клуба е " Грънчарите ", по името на грънчарската индустрия в района. Традиционната домакинска екипировка е червено-бяла отвесно раирана фланелка с бели къси панталони и чорапи.

В края на сезон 2011/12 година, когато тимът играе в елитния ешелон на Острова, Стоук Сити афишира ново огромно спонсорство. Букмейкърът подписва контракт за спонсорство с клуба. Това се оказва началото на едно доста дълго и извънредно огромно съдействие.

Преди да продължим с обзора на връзките им е доста значимо да отбележим още един факт. Директорът на Стоук Питър Коутс е доказан като нов притежател на клуба през май 2006 година Той закупи мажоритарния пакет акции на Stoke Holdings SA за 1.7 млн. паунда от някогашния ръководител Гунар Гисласон.

 

Именно семейство Коутс има букмейкъра.

Съгласно изискванията на тригодишния контракт, bet365 размени финансовата компания Britannia като нов спонсор на фланелките на клуба.

През сезон 2012/13 Стоук играе петия си сезон в британската висша лига. Финансовите условия на договорката не бяха оповестени обществено, само че съгласно информация става дума за седемцифрена сума.

 

Стадионът на клуба, кръстен на досегашния спонсор Британия, продължи да носи тяхното име.

Това се промени при започване на сезон 2016/2017 година, още веднъж във Висшата лига, когато Стоук Сити преименува своя стадион си на bet365 Stadium.

Грънчарите подписаха в началото шестгодишно съглашение за правото върху името на стадиона с bet365, които както казахме на процедура са притежатели и на тима. Също по този начин беше удължено спонсорството за фланелките на грънчарите за още три години.

 

Тогава беше разгласен проект за преустрояване на стадиона.

Именно посредством запълване на ъгъла сред трибуните DPD и Marston`s Pedigree Stands, което докара до появяването на още 1800 нови места. Така потенциалът се усили до 30 000 места. беше приключено в точния момент за началото на сезон 2017/18. Именно през този сезон клубът изпада от Висшата лига.

 

Следващата огромна стъпка в връзките сред тима и bet365 е придобиването на клубния стадион.

Това се случи през май 2021 година В докладите се показва, че стадионът е бил закупен от компанията за 70.25 млн. паунда или 83.7 млн. евро на 28 май 2021 година Информацията е съгласно вестник Stoke Sentinel.

 

Последното огромно известие, обвързвано със стадиона, е проект за реорганизация на стойност 20 млн. паунда.

Той ще отнеме 5 години. През този интервал bet365 Stadium и подготвителната база на Клейтън Ууд ще бъдат осъвременени. В оборудванията са вложени над 4 млн. паунда преди началото на сезон 2022/23 година Работата включва и инсталирането на нови 8 400 места.

 

Друга работа, която е осъществена, включва:

Обновяване на “Бара на Дилайла ” в състезателен бар;

Нови тоалетни на трибуните;

Преобразяване на салоните на играчите и Стенли Матюс;

Инсталиране на синтетичен, всесезонен терен в Клейтън Ууд, който ще се употребява от първия тим, съставите на Академията и женската част.

 

Последната огромна вест е присъединяване на bet365 в намаляването на задълженията на клуба със 160 милиона паунда.

£40 млн. от заемите на акционерите бяха превърнати в дялово присъединяване в Стоук Сити Холдингс Лимитид, а £120 млн. от заемите на акционерите бяха опростени. Това се случи през март предходната година.

 

Съвместният ръководител на двете компании, Джон Коутс, разяснява:

" Превръщането на 40 млн. паунда от заеми в капитал и опрощаването на 120 млн. паунда от заеми доста укрепва салдото на клуба, а също по този начин обезпечава по-дългосрочна непоклатимост за клуба. На терена последните четири или пет години не се оказаха толкоз сполучливи, колкото всеки от нас се надяваше. Въпреки това нашият ангажимент към клуба, неговия предстоящ триумф, финансова резистентност и мястото му в сърцето на локалната общественост остава толкоз мощен и целеустремен, колкото постоянно. "

Определено доста динамично съдействие, в което занапред ще виждаме огромни ходове. Това е един от най-сериозните образци за взаимоотношение сред букмейкър и футболен клуб и спорта като цяло.

 

*публикация

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР