Футболен клуб Септември София продължава войната с БФС. Днес столичани

...
Футболен клуб Септември София продължава войната с БФС. Днес столичани
Коментари Харесай

"Септември" продължава войната с БФС

Футболен клуб " Септември " София продължава войната с БФС. Днес столичани използваха формалния си уебсайт, с цел да разясняват известието на родната централа, че производството по жалбата им за непревомерно прекъсване на сезона във Втора лига е прекъснато.

Във връзка с откровените неистини на Български футболен съюз, оповестени през днешния ден на формалната интернет страницата на футболната ни централа, маскирани под заглавието " Изявление на управлението на БФС ", ПФК Септември АД - гр. София дава на Вашето внимание опровергаване на юрист Радостин Василев и юрист Васил Райчев.
" Септември " още веднъж атакува БФС, назова ЦСКА 1948 " длъжностен първенец под маса " От клуба разпространиха декларация до футболния съюз и медиите
О П Р О В Е Р Ж Е Н И Е

Във връзка с погрешните и манипулативни изказвания в така наречен " Изявление на управлението на БФС ", оповестено на електронната страница на БФС на 10.06.2020 година, молим да имате поради следното:

С Определение № 4035/04.06.2020 година по адм. д. № 4637/2020 година на Административен съд София-град /АССГ/ съдът е оставил без разглеждане настояването на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД за прекъсване на предварителното осъществяване на Решението на ИК на БФС от 15.05.2020 година, с което се приключва шампионата във Втора професионална лига /ВПЛ/, и е прекратил точно това частно произвеждане – по адм. д. № 4637/2020 година на АССГ, само че не и произвеждане по жалбата против решението въобще. Мотивът за прекратяването е фактът, че самото обжалване стопира осъществяването на самостоятелните административни актове и затова нашето искане по този въпрос е оставено без разглеждане. Авторът на така наречен " изказване " на електронната страница на БФС показва жестоко непознаване на процесуалното право, защото посоченото определение не е влезнало в действие, а е обжалвано от " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД пред Върховния административен съд с частна тъжба вх. № 15733/05.06.2020 година на АССГ.
" Септември " дава БФС на УЕФА Заради прекратяването на сезона във Втора лига
Нещо повече, в посоченото определение АССГ сочи, че ако обжалваното решение е самостоятелен административен акт, то " с жалбата против същото се стопира неговото осъществяване ex lege, по силата на законовата наредба на член 166, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс, тъй като в тази ситуация липсва предписание за допускане на авансово осъществяване в акта и по силата на законова наредба не се позволява такова ". След като БФС се базира на определението, следва с оглед суспензивното деяние на подадената тъжба да продължи провеждането на шампионата във ВПЛ, освен това неотложно. Авторът на изказването погрешно пояснява определението на съда, като се пробва да извлече от него изгоди, каквито обективно не съществуват.

В изказването си " управлението на БФС " пропуща да означи също по този начин, че със същото Определение № 4035/04.06.2020 година АССГ е разпоредил делото да се рапортува на ръководителя на II поделение на АССГ за формиране на ново дело и разпределението му на нов съдия-докладчик, с оглед разглеждането на жалбата по съществото на разногласието. Именно в това ново дело ще бъде прегледана всъщност жалбата на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД.

Искаме да опровергаем внушенията за неоснователност на подадената тъжба, защото към сегашния миг липсва изговаряне от съда по отношение на законосъобразността на Решението на ИК на БФС от 15.05.2020 година, с което шампионата във ВПЛ е прекъснато, като точно тя е предмет на жалбата на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД.
Собственикът на " Септември " скочи на БФС: Всичко е нагласено! Румен Чандъров съобщи, че ще си търси правата по законов път
Във връзка с изказванието, че жалбата на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД била " подадена в нарушаване на административнопроцесуалния кодекс, според който същата се подава посредством органа, издал оспорвания акт ", желаеме да подчертаем, че жалбата е подадена непосредствено до АССГ, защото в нарушаване на член 61, алинея 1 Административнопроцесуален кодекс издателят на решението – БФС, не е съобщил съответно акта на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД, нито му го е връчил, като на 15.05.2020 година е оповестено само известие, съдържащо обобщение на взетите от ИК на БФС решения от същата дата, на електронната страница на съюза. Нещо повече, БФС е пренебрегнал експлицитното искане на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД да му бъде връчен дубликат от решението, направено с Писмо вх. № 126/21.05.2020 година

Като изключим неналичието на професионална нравственос и ниската правна просвета на създателя на така наречен " изказване ", които не считаме да разясняваме, считаме, че при съществуването на висящи правосъдни производства по проблема сходни погрешни и манипулативни изказвания се вършат само в опит БФС да прикрие личните си незаконосъобразни дейности при издаването на решението, както и да повлияе на решаващите правосъдни инстанции. Дълбоко сме уверени, че в случай че окончателното разрешаване на разногласието " разлае кучетата ", това ще бъде само в полза на правото и на българския футбол.

адв. Радостин Василев и адв. Васил Райчев,

процесуални представители на " ПФК СЕПТЕМВРИ " АД
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР