Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов

...
Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Пирин издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС

Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на идния Конгрес на 15 март.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на съвещание, а протоколът и документите са импортирани през днешния ден в деловодството на централата.

Cтановището на клуба от Гоце Делчев е подписано от ръководителя на Управата Андон Смилянов в сходство с клубния Устав, а също по този начин Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите.



Пирин (Гоце Делчев) е на 1-о място в регионалната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона. Клубът е прочут със основаването на доста значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, блатята Илко и Димитър Пиргови, както и днешния народен вратар на България Даниел Наумов.

Освен Димитър Бербатов, като претенденти за поста президент на БФС към този момент се обявиха настоящият изпълняващ длъжността Михаил Касабов, повдигнат от Славия, техническият шеф Георги Иванов - препоръчан от Добруджа, Манол Иванов. Намерение да взе участие в изборите имат също по този начин президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и някогашният бранител на Левски и на националния тим на България Илиан Стоянов.

Борислав Михайлов подаде оставка от поста през декември след доста мощен публичен напън, провокиран от вълнения в центъра на София по време и след Европейската подготовка България – Унгария на 16-и н ноември 2023 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР