Футболен клуб Левски е основан през 1911 г., което го

...
Футболен клуб Левски е основан през 1911 г., което го
Коментари Харесай

От "Левски" показаха документ, че тимът е основан през 1911 г.

Футболен клуб " Левски " е учреден през 1911 година, което го прави най-старият софийски действаш отбор в историята. Документ за този акт, наименуван " Протокол 1 " ще бъде показан пред почитателите на 2 октомври в 19:14 ч., когато ще бъде открит музея в бранш " А " на стадион " Георги Аспарухов ".

" Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на " Левски ". Наистина има протокол номер 1 от 1911 година и сдружението го има. Ще го покажем единствено в деня на откриването на експозицията, тъй като документът не е в най-хубавото положение. Ще се покажат още документи и за какво в един миг " Левски " стартира да чества през 1914 година. Без подозрение - " Левски " е учреден на 10 май 1911 година ", съобщи ръководителят на съдружие " Сини сърца " Илия Христов.

Снимка: Lap.bg

Идеята за събиране на едни от най-важните предмети и документи на клуба на едно място, както и представянето им пред последователите, се е зародила при организирането на 100-годишнината на клуба.

Един от най-големите донори на музея на " сините " е някогашният футболист и част от Четвъртите в света - Николай Илиев. В експозицията участва и неговия орден от шампионата в Съединени американски щати.

Снимка: Lap.bg

Феновете ще могат да видят още специфичен венец, който португалската легенда Еузебио изпраща за погребението на Георги Аспарухов - Гунди, както и някои от най-ценните титли на " сините ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР