Футболен клуб Ботев (Пловдив) и Nexo обединяват усилия, за да

...
Футболен клуб Ботев (Пловдив) и Nexo обединяват усилия, за да
Коментари Харесай

Ботев с ново партньорство за благородна кампания Спорт и бъ...

Футболен клуб Ботев (Пловдив) и Nexo сплотяват старания, с цел да основат огромната самодейност Академия “Спорт и бъдеще ”, оповестиха от клуба.

Nexo, водещата международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в Българи започва от през днешния ден дружно с жълто-черните самодейност за над 400 деца в неравностойно състояние. Мисията е да усъвършенства метода на живот на деца в риск от района посредством спорт и срещи с сполучливи персони от света на бизнеса, високите технологии и футбола. Академията въодушевява младежите като дава безвъзмездни благоприятни условия за деен метод на живот и работа в екип дружно с професионални треньори.

Мащабната самодейност планува поддръжка по няколко разнообразни направления:
- Ден на отворени порти всеки месец до края на футболния сезон (юни 2023 г.) за над 170 деца от четири обществени институции в града.
- Мотивиращи срещи със спортни митове и сполучливи специалисти от разнообразни професионални дисциплини.
- Безплатни тренировки до края на футболния сезон (юни 2023 г.) в спортно учебно заведение " Ботев Пловдив " и цялостна екипировка за деца от локалното образователно заведение.
- Участие в откриващата гала на мачовете на ПФК Ботев Пловдив.
- Еднодневен футболен шампионат, който ще отличи всички спортни гении, станали част от Футболна Академия “Спорт и бъдеще ”.

„ Днес е значим ден за всички тук в ПФК Ботев Пловдив, защото сплотяваме сили с толкоз кадърен и благонадежден сътрудник. Ботев Пловдив е забележителна част от живота и културата на Пловдив и ние сме уверени, че нашият футболен клуб е освен това от част от спортната промишленост на града. Отдадени сме на идеята “Ботев за Пловдив ” и тази акция ще залегне като една от главните начинания през 2023.  Готови сме да променим към по-добро освен сегашното, само че и бъдещето на децата на Пловдив ”, съобщи изпълнителният шеф на Ботев Пловдив Герман Чистяков.

„ Nexo слага за своя задача да поддържа стотици български младежи в неравностойно състояние от гр. Пловдив и региона с Академия “Спорт и бъдеще ”. В страната всяка година близо 2000 деца остават лишени от родителска грижа, добър образец и подкрепяща среда. Екипът ни има вяра, че с тази самодейност ще подпомогнем стабилно бъдещето на младите като ги срещнем с магията на спорта ”, показа от своя страна Елеонор Топалова, управител „ Комуникации и CSR “ в Nexo.

Данни на SOS Детски селища сочат, че над 2000 деца в България остават лишени от родителска грижа всяка година, което ги слага в риск от обществено изключване. Достъпът до спорт и интензивният метод на живот са едни от методите за предварителна защита на казуса, а повишение качеството на живот на младежите в уязвими групи дава късмет за по-добро бъдеще.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР