Футболът в Германия се завръща след повече от два месеца

...
Футболът в Германия се завръща след повече от два месеца
Коментари Харесай

Бундеслигата се завръща днес

Футболът в Германия се завръща след повече от два месеца пауза! Бундеслигата е първото огромно футболно състезание в Европа, което още веднъж ще радва почитателите и всички таят вяра, че това ще вдъхне кураж и на останалите шампионати. В Испания, Италия и Англия към момента се обмислят разновидностите за доиграване на сезона, до момента в който във Франция, Нидерландия и Белгия конкуренциите бяха прекъснати.

Двубоите в Германия ще бъдат провеждани по прецизните ограничения на здравните управляващи – публиката ще отсъства от трибуните, няма да бъдат допускани ръкостискания сред играчите, отборите излизат по друго време от тунела, на аварийните скамейки всички ще носят маски.

Самите топки ще бъдат дезинфекцирани по време на дуелите, а на стадионите ще бъдат допускани най-много 322 индивида – участници или свързани с организацията на събитието хора.

26-ият кръг започва с пет мача с начало 16:30 часа българско време, а в 19:30 ще се изиграе и дуелът Айнтрахт - Борусия Мьонхенгладбах.

Вторият в класирането Борусия Дортмунд приема на своя стадион шестия Шалке. „ Жълто-черните “ изостават с четири точки зад водача Байерн и се нуждаят от наложителната победа, с която ще държат напрегнат баварците, които в неделя гостуват на Унион в Берлин.

Залогът за Шалке в Рурското дерби също не е дребен –тимът на Дейвид Вагнер е с 37 точки и е надалеч от зона Шампионска лига, само че място в квалификационната фаза за Лига Европа наподобява изцяло постижимо. Все отново с изключение на Шалке към шестото място в класирането са вперили очи значително тимове – Волфсбург и Фрайбруг са с 36 точки, Хофенхайм е с 35, а Кьолн има 32 в актива си и също може да се включи в битката.

Република България Лайпциг е хазаин на Фрайбург, като „ биковете “ също са в борбата за купата – тимът е с 50 точки и при победа през днешния ден се приближава единствено на две от Байерн.

Голяма битка се обрисува и в мача Фортуна – Падерборн. Домакините са 16-и в класирането и незабавно се нуждаят от точки, с цел да излезнат от рисковата зона и да не се постанова да играят плейофи за оставане в елита. Положението на Падерборн е още по-тежко, отборът е на последна позиция с 16 точки и всяка неверна стъпка до края на сезона доближава тима до Втора Бундеслига.

В неделя ще се изиграят още два мача, а в понеделник Вердер и Байер затварят 26-ия кръг.

Днес от 16:30

Аугсбург – Волфсбург, рурското дерби Борусия Дортмунд – Шалке 04, Фортуна Дюселдорф – Падерборн, Хофенхайм – Херта Берлин, Република България Лайпциг – Фрайбург.

От 19:30

Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР