Футболът отдавна се изроди в игра на пари, като на

...
Футболът отдавна се изроди в игра на пари, като на
Коментари Харесай

Кои са най-добрите свободни агенти в момента на трансферния пазар?

Футболът от дълго време се изроди в игра на пари, като на фокуса на вниманието все по-често виждаме трансферните суми и заплатите, които се пръскат за нови футболисти. Това измести фокуса върху новобогаташите, като Манчестър Сити и ПСЖ, само че също по този начин извади от огромната игра грандове от ранга на Милан и Арсенал. Друга логически, само че много подценяван резултат е, че от ден на ден класни фигури остават без контракт, тъй като чакат да получават съответстващи заплати на тези, които се харчат от араби, руснаци и американци в упоменатите към този момент новобогаташи. Това прави тематиката със свободните сътрудници много любопитна, тъй като виждаме все по-интересени имена да попадат в тази рубрика. Ето, че през днешния ден сме 1 юли 2022 година и това значи, че една голяма група футболисти към този момент са безработни. Нека дружно проверим кои са най-любопитните имена измежду тях.
Луис Суарез - 35-годишният уругваец си построи реномето на един от най-хубавите нападатели в света, до момента в който в близост всички говореха за Кристияно Роналдо и Лионел Меси. В една по-различна конкуренция той би могъл да се похвали с надалеч повече самопризнание, само че даже по този начин приказваме за футболист с над 430 гола и 240 асистенции в кариерата. За последно той носеше екипа на Атлетико Мадрид. Последните клюки са, че ще подпише с Ривър Плейт, само че към момента няма публична вест по тематиката. Анхел Ди Мария - Ето ви още един латинос, който бе необятно недооценяван през годините, само че бърз взор в предишното потвърждава, че това е състезател от международна класа. Само за прехвърлянията му през годините клубовете са похарчили съвсем €180 млн., като приказваме за тимове от ранга на Бенфика, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и ПСЖ. 34-годишното крило има безчет титли във витрината си, в това число и наградата за „ Играч на сезона “ в родината си - Аржентина. Медиите в последно време са съвсем сигурни, че той ще заиграе в Ювентус. Новината обаче още не е реалност. Пауло Дибала - Ето още един аржентинец в листата със свободни сътрудници. Странното обаче е, че приказваме за нападател, който би следвало да е в разцвета на кариерата си. Дибала е на 28 години и от дълго време е сравняван с легендата Алесандро Дел Пиеро. Да, няколко травми го смъкнаха от пиедестала в Ювентус, само че все пак името му към момента провокира кошмари у италианските бранители. Това може да се резервира, в случай че поръчката, че Интер го желае, се реализира. Тотнъм също е считан за реалистична алтернатива, въпреки там Ришарлисон като че ли да запълни потребността от нов „ лек “ нападател. Диего Коста - Лошото момче на международния футбол за следващ път се озовава без тим. Проблемът за него обаче е, че обстановката не се е трансформирала от януари насам, когато Атлетико Минейро го освободи. Бившият испански национал неведнъж бе свързван с Арсенал през миналата година, само че наподобява сприхавият му темперамент съставлява прекомерно огромен риск. Коста неведнъж към този момент си изпати от своя несдържан манталитет, тъй че няма да е изненада, в случай че реши да окачи бутонките, при изискване че не си откри нов тим скоро. Франсеск Фабрегас - Ето ви един човек, който промени визиите ни за позицията на плеймейкъра. Сякаш бе през вчерашния ден, когато слаломира през целия звезден тим на Милан в Шампионската лига, с цел да прати собственоръчно някогашния си Арсенал напред в шампионата. Оказва се обаче, че той към този момент е на 35 години и в Монако дотам не го желаят, че едвам му дадоха да подуши терен предходната година. Днес той има цялата независимост на света, с цел да потърси прехранване другаде. Проблемът му обаче постоянно е бил здравословното положение. Въпреки това приказваме за халф със 125 гола и 214 асистенции в кариерата.
Ще ни е изключително любопитно да проверим накъде ще ги отвее вятърът тези невероятни футболисти, тъй като имаме вяра, че в тях към момента има задоволително футбол, с цел да ни порадват с играта си най-малко още година-две.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР