Футболът не е само мачове, голове, титли и купи. Със

...
Футболът не е само мачове, голове, титли и купи. Със
Коментари Харесай

Да обичаш ЦСКА и ЦСКА да обича теб...

Футболът не е единствено мачове, голове, трофеи и купи. Със сигурност не е и единствено кавги. Футболът е обществен феномен. Любов, пристрастеност и метод на живот. В това се убедих за следващ път, само че и най-категорично през вчерашния ден. Когато отидох на стадион " Българска войска " за мача ЦСКА - Арда.
 Снимка 580599
Източник:

Потопих се в тази красива магия още с първите ми стъпки от бариерата на централния вход към голямата топка до музея на спортната популярност на " алените ". С всичките проблеми в края на предишния сезон, ЦСКА в действителност е поел по нов път, европейски. Никога преди мач на " Армията " не е било толкоз европейско и хубаво. Всеки участвал ще го признае с ръка на сърцето. И управлението на 31-кратния първенец заслужава положителни думи.
 Снимка 580597
Източник:

" Армейският " следобяд се състоя и беше проведен по армейски - всичко беше изпипано по конец. Още до входа имаше специфичен бус с бургери и друга храна, а до него будка с кафе, сладкиши и питиета. Най-красивата панорама път беше усмивките на децата. А те бяха доста. Рисунки, игри, специфичен детски ъгъл с аниматори на трибуните. Истински празник! Такъв беше и за родителите на дечицата, които се снимаха с Георги Йомов и Мено Кох, взеха подписи, посетиха музея за още фотоси и безупречна информация от Чичо Граф, поиграха на джага и се видяха с положителни другари. Заредиха се позитивно за черешката на тортата - ЦСКА против Арда в първи мач на обичания им тим за сезона.
 Снимка 580595
Източник:

" Армейците " стартираха мощно и победиха с 3:0. Няма да върша разбор на мача, тъй като не той е съществена тематика на този текст. А това, че с оглед всичко на стадиона стана кристално ясно какъв брой доста хората обичат ЦСКА, само че и ЦСКА тях.
 Снимка 580600
Източник:

Имаше много аудитория в секторите " А " и " В ". Липсваха проведените почитатели, които са решили да бойкотират и да не вървят на мачове. Но атмосфера не липсваше. Свалям шапка на 40-50 момчета и девойки в бранш " В ", които бързо образуваха агитка. Пяха и се забавляваха през целия дуел, даваха звук на " алените " сърца от " А ".
 Снимка 580598
Източник:

А в ложата с усмивка на разположение пристигна и мястото си зае големият, несравним и безконечен вълшебник с топка в крайници, както го назовават тези, които са го гледали на терена - легендата с основно " Л " Димитър Якимов. И Джони Велинов, несъмнено. Още едно футболно величие и добър, същински човек. Здравословното положение не е разрешило на Димитър Пенев и Петър Жеков също да участват. Скоро към това съзвездие би трябвало да се причисли и Иван Зафиров-Копата. С ЦСКА са още Паро Никодимов, Георги Денев, Христо Стоичков, който е и съсобственик на клуба. На " Армията " през вчерашния ден беше и Димитър Бербатов.
 Снимка 580594
Източник:

" Целият ми живот мина в ЦСКА. Няма да се тичам от клуба, няма да го изоставя в никакъв случай. Няма да се посрамвам на остарели години ", сподели ми Джони Велинов с подобен жар в очите...

" Армейски " оркестър изнесе стратегия за почитателите. А тимът на Сава Илич излезе на терена под звуците на " Велик е нашият " боец. Толкова надъхващо за всички на трибуните и тези долу.
 Снимка 580604
Източник:

Това видях - благополучен Якимов, разчувствуван Велинов, хиляди усмивки - детски, на дядовци, баби, мъже и дами. Видях другари един до различен, един до друг. Винаги правилни на детската си обич ЦСКА. Видях и три гола на едно от доста " ментета " (в дебели кавички). Видях, че ЦСКА е жив и обичан...
 Снимка 580602
Източник:
 Снимка 580601
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР