Футболът може да вземе пример от волейбола и да въведе

...
Футболът може да вземе пример от волейбола и да въведе
Коментари Харесай

Революционно предложение: Да се намалят чужденците в българския футбол

Футболът може да вземе образец от волейбола и да вкара квоти за чужденци, разгласи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

“Във футбола могат да помислят да понижат броя на чужденците в българското състезание. Едва ли има човек, който да не претърпява това, което се случва с националния тим. Проблемите са трупани в годините обратно и решенията няма да дойдат бързо. Трябва да се обърнем към детско-юношеските школи, да се заложи на гении. Футболът може да наложи квоти за чужденци, както е във волейбола да вземем за пример ”, разяснява Илиев в изявление за БТВ.

През 2022 година Изпълкомът на Българския футболен съюз (БФС) отстрани ограничаването за чужденци, като в клубовете от Първа лига на терена може да има по едно и също време петима играчи с паспорти отвън Европейския съюз.

Министър Илиев съобщи, че се прави и изследване за проектирането на нов народен стадион. " Хоризонтът на нашето държавно управление не допуска построяването на нов народен стадион. Правим изследвания къде е най-подходящата локация, какъв брой би коствало и вероятно планиране на такова оборудване ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР