Футболът е много повече от игра. Доказателства за това получаваме

...
Футболът е много повече от игра. Доказателства за това получаваме
Коментари Харесай

Много повече от игра: "Аякс" направи шпалир на съперник, който се лекува от рак


Футболът е доста повече от игра. Доказателства за това получаваме ежедневно и от всички краища на света, а следващият образец пристигна от един от най-големите и обичани клубове - " Аякс ".

Нидерландският първенец се изправи против третодивизионния " Екселсиор " в мач от шампионата за Купата на страната. Съвсем предстоящо, " Аякс " завоюва и то повече от безапелационно - с 9:0. Но не с резултата ще се запомни срещата, а с един жест в 89-ата минута.

Тогава в игра за първи път от диагностицирането си с рак на фибулата се появи 20-годишният Девин Планк. Преди година той се оплаква от дискомфорт в прасеца и се открива, че страда от подлото заболяване.

Той продължава да върви на химиотерапия, само че към този момент се усеща добре. Именно по тази причина щабът на " Екселсиор " взема решение да го пусне в игра против нидерландския първенец.

А при влизането му на терена двата отбора се събраха край тъчлинията и го приветстваха с шпалир.


" Много съм благополучен, че се върнах на терена, макар че беше за малко време. Това беше паметен за мен миг, може би един от най-хубавите в живота ми. Вече бяхме създали четири промени и мислех, че няма да вляза. За благополучие треньорът не ме не помни. Едва в този момент съзнавам този жест ", разяснява Планк след края на мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР