Футболът е игра, която е равна за всички, незаивисмо от

...
Футболът е игра, която е равна за всички, незаивисмо от
Коментари Харесай

БФС се включи в борбата с дискриминацията в спорта със специален шал

Футболът е игра, която е равна за всички, незаивисмо от тяхната раса, пол или вяра ". По този метод Българският футболен съюз (БФС) показа специфичен шал, с който се включва в битката с дискриминирането в спорта.

Представянето на шала съответствува с мача с Парагвай, който е и първият за националния тим след расистките кавги към дуела с Англия през октомври. " Създаването на този благотворителен артикул е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция против случилото се по време на Европейската подготовка сред България и Англия на 14-ти октомври ", прибавиха от БФС.

Шалът на уважението (Scarf of respect) е пуснат в продажба за всички почитатели на националния тим, а приходите ще бъдат дарени на организация, бореща се против дискриминирането във футбола.

В четвъртък от 19 ч. Футболните национали одобряват Парагвай в другарски мач. Три дни по-късно е и европейската подготовка с Чехия на стадион " Васил Левски ". Вторият мач ще бъде пред празни трибуни след наказване поради расистките обиди, отправяни към Англия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР