Футболът е един от най-популярните спортове в света и има

...
Футболът е един от най-популярните спортове в света и има
Коментари Харесай

От баща към дъщеря: Как страстта към футбола превърна една жена във фен на отбора Того

Футболът е един от най-популярните спортове в света и има милиони почитатели по целия глобус . За доста хора, футболът не е просто игра, а същинска пристрастеност и метод на живот. Един тим, който притегля огромен брой буйни почитатели, е националният тим на Того.

И за 36-годишната Чапо Лейла , футболът е освен това от спорт. 

" В момента работя като ресторантьор. Страстта ми към футбола беше запалена от татко ми . В тези дни, когато малкия екран към момента не беше публикувана, слушахме футболни излъчвания по радиото ", споделя тя пред  Voice of America (VOA). 

Лейла споделя още, че постоянно се е чудела с какво са го пленявали толкоз тези излъчвания. 

" Изпитах обич към футбола , когато бях на 12 години. Гледането на телевизия не беше позволено в нашето семейство, защото татко ми искаше да се съсредоточим върху образованието си. Когато ставаше време за гледане на футболен мач обаче, ние се събирахме към тв приемника като семейство ", споделя тя. 

Футболът ни обезпечи скъпи моменти със фамилията, казва Лейла. 

" Сред тимовете в света на футбола, моят обичан е Реал Мадрид . Възхищавам се на играчи като Винисиус и Камавинга, само че Винисиус държи особено място в сърцето ми. Той ми припомня за камерунски състезател на име Ндиефи ", сподели тя. 

" Това е футболът. Това е, което върша от 20 години. Не е толкоз елементарно, колкото наподобява, само че е най-важното за фамилията, тъй като ни основава незабравими моменти. Един подобен миг беше на 3 юни 2007 година по време на мача Того-Сиера Леоне . Бяхме доста щастливи, когато Того поведе с резултат 1-0. Въпреки това, нашето благополучие бързо се трансформира в горест, когато научихме, че националният тим е забъркан в драматичен случай случай след мача. Приливът на адреналин, който изпитахме, внезапно се разсея. За щастие  ние по-късно получихме новината, че екипът е оживял, макар че загубихме доста членове на личния състав. Друг паметен мач за мен беше дуелът сред Того и Алжир през 2013 година Като нов чиновник по това време не можах да желая позволение да виждам мача онлайн по малкия екран. Вместо това го наблюдавах по радиото и загатна за оня ден, когато Того излезе победител с резултат 2-0 ще остане вечно с мен ", споделя споделя още за спомените си Лейла. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР