Фурор отбеляза таз годишният събор "Пирин пее" в местността Предел.

...
Фурор отбеляза таз годишният събор "Пирин пее" в местността Предел.
Коментари Харесай

Пирин пее събра над 1500 участници в м. Предел!

Фурор означи таз годишният събор "Пирин пее " в местността Предел. Над 1500 участника от всички краища на страната показаха хубостта на българския фолклор пред хилядите пристигнали в местността,за да станат част юбилейното XVI издание на събора и 60 годишнитата от първото му осъществяване.

В „ Пирин пее “ присъединяване тази година взеха доста младежи: млади гласове от Факултета по изкуствата на Югозападния университет, представители на всички общини от Югозапада.

На сцената се качиха атрактивните русалии от Петрич, чиито красиви носии и достоверни осъществявания славят Петрич у нас и по света. Групи от целия район показаха хубостта на локалния фолклор за наслада на присъстващите. Дъждът не помрачи настроението в последната вечер на съобра,макар да провали част от заключителната стратегия.

Ансамбъл "Пирин " раздруса аудитория и огласи планината, предизвиквайки незабравими страсти. Публиката онемя при появяването на трите сестри Златеви от Варна -близначки на 11 и третата им сестра на 4 години, които дружно с родителите си останали пленени от фолклора ни при едно от визитите на събора "Пирин пее.

Освен музика,танци, горещи страсти и развлечение,неприятни случки на събора нямаше,полиция охраняваше зорко за спазването на реда. Тази година посетител на "Пирин пее " бяха президентът Румен Радев, евродепутати,депутати,кметове и общественици от цялата страна.

П. Костов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР