Фурната е сърцето на всяка кухня и редовното ѝ използване

...
Фурната е сърцето на всяка кухня и редовното ѝ използване
Коментари Харесай

Как най-лесно и бързо да почистим фурната?


Фурната е сърцето на всяка кухня и постоянното ѝ потребление оставя следи от мазни петна и замърсявания. В този публикация ще ви предоставим няколко ефикасни метода за разчистване на нечиста фурна, споделени от . Внимателно следвайте препоръките по-долу и ще имате сияйно чиста фурна.
Метод за разчистване с оцет
За начало, поставете оцет в бутилка-спрей и напръскайте щедро фурната от вътрешната страна. След това включете фурната да се загрее на 100°C за 30 минути. След като фурната изстине, забършете деликатно с влажна забрадка. Мазните петна ще изчезнат бързо и елементарно.
Метод с вода и сода
Ако фурната ви е по-силно нечиста, пригответе примес от 50 мл вода, 8 супени лъжици сода за самун и 4 супени лъжици сол. С получената примес, намажете фурната щедро от вътрешната страна. На идващия ден, просто премахнете тази примес с влажна забрадка, без никакви старания и триене. Фурната ще заблести като нова.
Почистване с лимон
Нарежете два огромни лимона на дребни части и ги поставете в тенджера или тава. Залейте ги с 1.5 литра вода. Сложете съда във фурната, включете я на 160°C за към 50 минути. Когато фурната изстине, забършете с мокър парцал. Този способ освен почиства, само че и оставя прелестен мирис във вашия кухненски уред.
Почистване на остарели и засъхнали петна
Направете паста от 200 грама сода бикарбонат и 50 мл оцет. Нанесете получената примес върху петната във фурната и оставете за 40 минути. След това просто премахнете нанесената паста с мокър парцал. Мръсотията изчезва изцяло, без да ви затрудни, тъй като тази паста ще разгради изцяло всички мазни петна.
Почистване на прозореца на фурната със сода бикарбонат и гореща вода
За изчистване на неприятната кафява плака от прозореца на фурната, ви са нужни единствено сода бикарбонат и гореща вода. Направете гъста паста, като смесите 100 грама сода и 30 мл гореща вода в купичка. Нанесете получената паста върху петната на стъклото. Изчакайте 30 минути, с цел да може сместа да подейства, след което избършете с мокра забрадка. Прозорецът на фурната ще бъде явен и без следи от насъбрана нечистотия.
Професионални препарати за разчистване
Ако фурната ви изисква по-силно разчистване или има упорити петна, можете да се обърнете към професионален почистващ препарат. Тези артикули са особено основани, с цел да оправят с по-трудни замърсявания и да обезпечат искра на вашата фурна. Винаги следвайте инструкциите на производителя и използвайте тези артикули в добре проветрени пространства. След почистването просто забършете с парцал преди да готвите още веднъж.

 

Професионалните почистващи артикули са отличен избор, когато общоприетите способи не са задоволителни. Те могат бързо и дейно да ви оказват помощ да възстановите чистотата и блясъка на вашата фурна.

 

Тези препоръки за разчистване на фурната са освен ефикасни, само че и безвредни за здравето ви. Следвайки ги постоянно, ще поддържате фурната си чиста и подготвена за приготвянето на вкусни ястия.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР