Фурмите са един от най-полезните плодове на света. Те са

...
Фурмите са един от най-полезните плодове на света. Те са
Коментари Харесай

Яжте по 3 фурми на ден и вижте какво ще се случи с вас

Фурмите са един от най-полезните плодове на света. Те са извънредно богати на въглехидрати и захари. Само в 100 грама се съдържат близо 280 калории.

Сушените плодове са също толкоз потребни. В тях има над 10 пъти повече протеини. Те са източник на сила и редица витамини, микроелементи, антиоксиданти, минерални субстанции, аминокиселини.

Ако обичате да ги похапвате сушени, добре е да знаете, че по този метод можете да ги съхранявате за доста по-дълго време. Близо година можете да ги държите на стайна температура, без да се изгубят вкусовите им качества.

Какво обаче се случва, когато консумирате по 3 фурми дневно, ще разберете от днешната публикация.
Ето какво се случва с тялото ви, в случай че похапвате по 3 фурми дневно: • Подпомагат работата на черния дроб;
Екстрактът на този плод, както и семената им, способстват за понижаване на чернодробната фиброза. Ако се нуждаете от възобновяване на черния дроб, то фурмите са чудесна храна, която да добавите към менюто си.
• По-здрави кости;
Във фурмите се съдържа химичният детайл бор, който в действителност се грижи за здравето на костите. Съдържащите се в плода фосфор, калий, калций могат да ви оказват помощ да се справите със болести като остеопороза и други.
• По-здраво сърце;
Този плод е превъзходен и за сърцето. Заради съдържащия се в тях калий, те са способни да предпазят човешкия орган от голям брой болести.
• По-добро храносмилане;
Високото наличие на фибри в този плод е основната причина те да съумяват да подобрят храносмилането.
• По-добро зрение; Защо е нужно дамите да прибавят фурми към диетата си
Ядливите плодове на финиковата палма у нас се продават сушени. И децата, и възрастните обичат този сладостен десерт. И в случай че вземете поради...

Малцина знаят, че когато похапваме фурми, ние в действителност подобряваме здравето на очите си. В плода се съдържа витамин А, защитаващ роговицата ни.
• По-малко стрес и депресия;
Фурмите са източник на витамин В6, подпомагащ производството на серотонин и норепинефрин. Серотонинът е определящ за нашето въодушевление, до момента в който норепинефринът пропъжда напрежението.
• По-здрав имунитет;
Ако похапвате по 3 фурми всеки ден, вие ще подсилвате имунитета си, а това е доста значимо за интервала на грипове и настинки.
• По-здрави зъби.
Да, в плода се съдържа флуор, който защищава зъбите от кариес. Наред с всички останали изгоди, плодът е в положение да усъвършенства положението на зъбите ни.

Яжте фурми и си позволете да живеете пълноценно!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР