Функцията за локализиране е важна част от смартфоните. Чрез нея

...
Функцията за локализиране е важна част от смартфоните. Чрез нея
Коментари Харесай

Как да спрем локализацията в приложения за iPhone

Функцията за локализиране е значима част от смарт телефоните. Чрез нея доста приложения могат да дават услугите си. Без местоположението няма по какъв начин Гугъл Maps да вземем за пример да предлага точната си навигация. Но някои стратегии злоупотребяват с тази функционалност и няма потребност да знаят непрекъснато къде е потребителят, отбелязва CNET.

Apple може да се похвали с много непоколебим надзор над приложенията, само че въпреки всичко някои от тях може да съумеят да заобиколят отбраните. А други просто желаят да имат допустимо най-точна информация за потребителя без действително да им е нужна.

Потребителят постоянно е изправен пред сложен избор. Или да се помири с обстоятелството, че тези данни се събират от голям брой стратегии, или да ги ограничи, само че тогава приложенията го " заплашват ", че няма да могат да работят добре.

Apple е намерила компромисно решение. Потребителите могат да задействат няколко типа ограничавания за събирането на данни за местоположението от всяко приложение по настрана.

За задачата би трябвало да отворят главното меню с настройки на iPhone и да изберат приложението, което желаят да настроят. След това се избира опцията Location.

Има две обособени секции. В първата може да се избере дали приложението да желае позволение за събиране на данни при всяко включване, автоматизирано да събира единствено до момента в който се употребява, или в никакъв случай.

А във втората може да се ограничи събирането на тъкмо местонахождение. Така приложението ще получава единствено приблизителни данни в границите на няколко километра. Това е уместно решение за обществени мрежи и други стратегии, които не се нуждаят от допустимо най-точна локация, а приблизителната ще е задоволителна, с цел да работят и дават оферти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР