Функционалността „Donations позволява на петте милиона клиенти на Revolut да

...
Функционалността „Donations позволява на петте милиона клиенти на Revolut да
Коментари Харесай

Revolut стартира функционалност за дарения

Функционалността „ Donations " разрешава на петте милиона клиенти на Revolut да закръглят заплащанията си с карти и да подаряват остатъка на определена от тях благотворителна идея

Услугата ще започва с три първични благотворителни организации: WWF, Save the Children, както и ILGA-Europe, като нови ще бъдат добавени през годината

Потребителите на Revolut също ще могат да вършат дарения посредством еднократни, седмични или постоянни месечни заплащания

Британският финтех Revolut започва новата функционалност „ Donations ", която разрешава на потребителите да закръглят сметките от своите картови заплащания и закръгленото да подаряват на благотворителни организации. Потребителите ще могат да вършат дарения, без да им се начисляват такси и без да имат наложителен най-малко на дарената сума.

За разлика от доста обичайни банки и платежни компании, 100 % от сумата, дарена от клиентите, отива в определената благотворителна организация, като Revolut не начислява такси, с цел да бъде преведена сумата на организация. Няма най-малък предел за подаяние и функционалността може да се включва и изключва от потребителите когато и да е. Revolut улеснява процеса по регистрация и дава на потребителите още едно финтех решение в името на определена от тях благотворителна идея.

WWF, Save the Children и ILGA-Europe са първите три благотворителни организации, които ще бъдат част от програмата, с помощта на апела си към световната потребителска мрежа на Revolut. Докато партньорството с тях се развива, Revolut разгласи, че през годината ще прибавя и нови благотворителни компании към листата.

Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut, сподели: „ Подкрепата за обществените дела е значима както за нас като бизнес, по този начин и за доста от нашите консуматори. Усложненият развой на регистрация и плашещи задължения могат да откажат доста хора от изработката на подаяние, тъй че искахме да изградим функционалност, която ще разреши да се поддържат положителни дела безпроблемно и несъмнено. "

„ Ние постоянно търсим нови и новаторски способи за реализиране на най-голямо влияние за децата, които се нуждаят най-вече. Заедно с Revolut ние ще повишим осведомеността и средствата за нашата избавителна работа, а в допълнение ще дадем на децата и платформа за шерване на техните истории. Можем да изградим по-добро бъдеще за децата на всички места по света ", сподели Джема Шерингтън, изпълнителен шеф по набиране на средства и маркетинг в „ Save the children ".

„ Ние сме първото потомство, което знае, че унищожава планетата и евентуално сме последните, които могат да създадат нещо по въпроса. Възможности като тази са от значително значение, в случай че желаеме да спрем и да обърнем упадъка на природата. Затова се радваме, че сме измежду трите благотворителни организации, които се възползват от „ Donations " програмата на Revolut, с цел да насърчим потребителите да пазят местообитания и типове посредством дарения. С неспокойствие чакаме да вдъхновим милиони да се причислят към битката за нашата планета ", Наоми Хикс, шеф партньорства в WWF.

„ Сега е моментът да влагаме в трайна и действителна смяна в живота на хората. Затова сме разчувствани да си партнираме с Revolut, тъй като дружно можем да променим към по-добро живота на LGBT хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от модерно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства ", показа Анна Шепърд, управител по набиране на средства в ILGA-Europe.

***

За Revolut
Revolut е основан като цифрова опция на огромните банки през юли 2015 година от някогашните капиталови банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът притегля клиенти, като им разрешава да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 5 милиона клиенти в Европа със своите благоприятни условия за следене на разноските, принадлежности за бюджетиране, спестявания и продан на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрал почти 340 млн. $ вложения от известни компании за рисков капитал, в това число Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех сега отваря над 12 000 нови настоящи сметки всеки ден и обработва размер от над 5,5 милиарда $ всеки месец.

За Save the Children
Save the Children стои един до друг с децата, където е най-трудно да бъдеш дете. Ние вършим каквото е належащо, с цел да сме сигурни, че те ще оцелеят, ще получат отбрана, когато са в заплаха, и ще имат опция да се образоват. Заедно се борим за децата всеки ден. Защото всяко дете заслужава опция да остави своя белег върху света и да помогне за построяването на по-добро бъдеще.

За WWF
WWF е една от най-големите самостоятелни организации за запазване на околната среда дейна в близо 100 страни. Нашите поддръжници - над пет милиона - ни оказват помощ да възстановим природата и да се оправим с главните аргументи за упадъка й, изключително хранителната система и изменението на климата. Ние се борим, с цел да осигурим свят с процъфтяващи местообитания и типове и да променим сърцата и мозъците, тъй че да съхраним ресурсите на нашата планета.

За ILGA-Europe
ILGA-Europe са движеща мощ за политически, правни и обществени промени в Европа и Централна Азия, като сплотява близо 600 организации от 54 страни в района. Нашата визия е за свят, в който достолепието, свободите и цялостното практикуване на правата на индивида са предпазени и обезпечени за всички, без значение от тяхната действителна или възприемана полова ориентировка, полова еднаквост, полово изложение и половите характерности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР