Функционалните модули всичко в едно предлагат бързо внедряване и по-малко

...
Функционалните модули всичко в едно предлагат бързо внедряване и по-малко
Коментари Харесай

Модулни центрове за данни драстично намаляват разходите

Функционалните модули „ всичко в едно ” оферират бързо внедряване и по-малко консумация на сила

При модулните центрове за данни разходът е в пъти по-малък в сравнение с при обичайните
(снимка: Swedish Modules)

Пазарът на модулни центрове за данни в световен мащаб ще доближи размер от 35 милиарда $ през 2026 година, сочи ново изследване на анализаторите от Global Market Insights. В отчета те показват, че развиването на „ мощно свързани устройства ” и възприемането на технологии като IoT и „ огромните данни ” ще генерират огромно количество трафик на данни, което ще докара и до нараснали условия за съхранението. Този експоненциален напредък на данните ще окаже мощно въздействие върху вложенията в уреди за центрове за данни и растежа на доставчиците на облачни услуги в международен мащаб.

Модулните центрове за данни са проектирани за гъвкаво прибавяне на нов потенциал. Те могат да обезпечат в допълнение място за предпазване на данни в границите на 3-4 месеца, което е близо шест пъти по-бързо от стандартните центрове за данни. Това бързо разгръщане отстранява всички усложнения, които пораждат при стандартните центрове за данни по време на инсталирането на нови ИТ услуги.

Наред с това модулите могат да се подменят или надграждат с по-ново съоръжение, когато доближават края на живота си. Така се обезпечават отлични условия за нарастване и понижаване на разноските.

Ако разноските за центровете за данни бъдат показани като $ на ват (USD/ват), то междинният разход в промишлеността е 10 USD/ват за мощ и изстудяване, до момента в който при модулните центрове разходът е към 2 USD/ват, споделят от Global Market Insights. Това приказва за фрапантно понижаване на финансовите разноски и възстановяване на спестяванията.

Движещи сили

Телекомуникационните компании ще са един от основните фактори, що се касае до центровете за данни. Сега те се стремят да дават надеждни и постоянни мрежи на прага на петата генерация далекосъобщителни услуги. Центровете за данни на телекомите ще разрешат на фирмите да посрещнат другите условия за предпазване на данни и по този начин да отговорят съответно на потребностите на потребителите. Ключови тук ще са разпространяването на интелигентни устройства и потребителското търсене на отбрана на осведомителните „ активи ”.

Горепосочените фактори ще имат възходящо значение през идващите години. Например, през декември 2019 година Verizon стартира партньорство с AWS, с цел да разгърне модулни центрове за данни за своите клиенти в Съединени американски щати. Центровете за данни ще употребяват 5G безжичната съгласуваност на Verizon, с цел да дават нови решения за облачни калкулации за крайните консуматори. Такива фактори водят до растежа на пазара на модулни центрове за данни.

Здравната промишленост ще е различен основен фактор, планува Global Market Insights. Тя се трансформира бързо посредством възприемането на модерни технологии на фона на изменящия се демографски пейзаж.

Предвижда се световната здравна промишленост да влага 2,7 трилиона щатски $ всяка година в ИТ инфраструктура, в това число центрове за данни, единствено през 2020 година Това ще докара до трансформиране на метода на ръководство на здравните услуги и до огромни вложения в центрове за данни за админите на здравните системи.

Съвременните технологии като компютърна томография, ЯМР и необятното потребление на програмен продукт за видеоконферентни връзки за отдалечено взаимоотношение с пациентите ще подтикват търсенето на мащабируеми и гъвкави уреди за центрове за данни.

Технически прерогативи

Функционалните модули „ всичко в едно ” оферират бързо внедряване и по-малко консумация на сила спрямо обичайните модули. Те се комбинират в общоприети контейнери за доставка. Тези центрове за данни обезпечават елементарно превозване, предпазване и надграждане, помагайки на предприятията да понижат разноските за инсталиране. Изискват ниски първични вложения и оферират огромна еластичност при мащабиране поради условията на бизнес-инфраструктурата.

Географско систематизиране

Пазарът на модулни центрове за данни в Северна Америка се сочи като отличник от позиция на ранно разбиране на модерните технологии. Фактори като високото разпространяване на нововъзникващите технологии, съчетано с възходящото ползване на онлайн видео и аудио наличие, ще повлияят на растежа на пазара.

Бързият прогрес в новите технологии, услугите за ИТ инфраструктура и IoT ще предизвикват облачните снабдители да уголемяват своите центрове за данни, с цел да покрият възходящите условия.

Правителствата на няколко от огромните страни, в това число Съединени американски щати, Индия, Китай, Обединеното кралство, Германия, Франция и Сингапур, ще влагат съществено в построяването на модулни центрове за данни, с цел да подобрят успеваемостта на държавния и отбранителния бранш.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР