Фумио Кишида няма харизма и е непопулярен у дома. Но

...
Фумио Кишида няма харизма и е непопулярен у дома. Но
Коментари Харесай

Япония удвоява алианса на САЩ, докато Китай се извисява

Фумио Кишида няма харизма и е неизвестен вкъщи. Но когато японският министър-председател посети Вашингтон тази седмица, той ще бъде посрещнат като воин.

Популярността на Кишида измежду администрацията на Байдън надвишава рутинното удряне на непосредствен съдружник. Под негово управление Япония направи някои от най-важните промени в своята външна политика и политика на сигурност след Втората международна война. Тези промени се дължат на решимостта на Япония да попречи на властнически Китай да господства в Индо-Тихия океан.

Нарастващата непосредственост сред Вашингтон и Токио ще бъде демонстрирана, когато Кишида приказва пред Конгреса в четвъртък. Плановете за американски и японски военни командири да работят редом един с различен в Токио също ще бъдат изложени тази седмица. В бъдеще част от военното обмисляне, което Съединени американски щати сега вършат от Хавай, ще се прави от Япония. Също по този начин е евентуално Япония да усили софтуерното съдействие с Aukus — пакта за сигурност Австралия, Обединеното кралс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР