FTX започва съдебно производство срещу Алън Джоузеф Банкман и Барбара

...
FTX започва съдебно производство срещу Алън Джоузеф Банкман и Барбара
Коментари Харесай

FTX съди родителите на Сам Банкман-Фрийд

FTX стартира правосъдно произвеждане против Алън Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд, родителите на Сам Банкман-Фрийд, с искане за възобновяване на обилни вреди. 

Закъсалата борса за криптовалути, дружно с Alameda Research, твърди, че родителите на Сам Банкман-Фрийд са взели участие в лъжливо прекачване и заграбване на обилни суми пари по време на ранните стадии на FTX.  

По-рано тази година юридическият екип на FTX изрази угриженост по отношение на това, че Сам Банкман-Фрийд е употребявал дарени средства за правната отбрана на татко си.

Както е посочено в правосъдното заявление от 18 септември, FTX Trading търси възобновяване на средства от Алън Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд за директни и непреки прехвърляния от FTX и обвързваните с нея сдружения.

В исковата молба се твърди, че “ “.

Според информацията в качеството си на съветник Банкман е играл основна роля в поддържането на просвета на погрешно показване и доста неприятно ръководство. Той също по този начин е забъркан в напъните да защищити компанията и нейните вътрешни лица от обвинявания.

Банкман и Фрийд, родителите на Сам Банкман-Фрид, са отклонили милиони долари от FTX Group за персонална полза. FTX моли съда да ги подведе под отговорност за дейностите им и да възвърне активите от името на кредиторите.

Според информацията FTX повдига дванадесет обвинявания против Банкман и Фрийд, включващи машинация, подкрепяне и подстрекателство към нарушавания и нарушение на фидуциарните отговорности. Освен това длъжниците са показали основни доказателства за прехвърляния, осъществени с лъжлива цел, в това число за персонална полза, политически принос и отбрана на вътрешни ползи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР