FTX, крипто борсата, която фалира през ноември, е завела съдебен

...
FTX, крипто борсата, която фалира през ноември, е завела съдебен
Коментари Харесай

FTX съди Сам Банкман-Фрийд за $1 милиард

FTX, крипто борсата, която банкрутира през ноември, е завела правосъден иск против създателя си Сам Банкман-Фрийд и трима някогашни ръководители, като желае обезщетение в размер на $1 милиард.

Банкман-Фрийд беше задържан на Бахамите през декември по обвинявания в заграбване и беше екстрадиран в Съединени американски щати. Той не се призна за отговорен по обвиняванията в машинация, скрит план за нарушение на законите за финансиране на акции и подкупване на китайските управляващи.

Настоящият изпълнителен екип на FTX, отпред с новия основен изпълнителен шеф Джон Рей, застава зад правосъдния иск. Правните дейности имат за цел да се анулират няколко транзакции, в това число награди, покупки на парцели и парични преводи, според наредбите на американското законодателство за неплатежоспособност.

Рей счита, че тези активи по право принадлежат на кредиторите на компанията, в това число на обособените клиенти, които са изгубили достъп до активите си по време на прекъсването на тегленията. Съобщенията сочат, че активите на вложителите са на стойност към $1 милиард.

В желае като съществени обвинени са посочени Банкман-Фрийд, както и съоснователят и някогашен основен механически шеф Гари Уанг. Освен това като бенефициенти на хипотетичните противозаконни прехвърляния са посочени Нишад Сингх, някогашен шеф по инженерните въпроси на FTX, и Каролин Елисън, някогашен основен изпълнителен шеф на Alameda Research, комерсиална компания, обвързвана с FTX.

Струва си да се означи, че Елисън, Уанг и Сингх се признаха за отговорни по обвинявания в машинация в несвързани наказателни каузи, по отношение на банкрута на FTX предходната година.

Банкман-Фрийд е изправен пред евентуално отнемане от независимост за десетилетия, в случай че бъде наказан по обособените наказателни обвинявания в Съединени американски щати по време на правосъдния развой, който ще стартира на 2 октомври.

В правосъдно заявление от ноември Рей, който се е занимавал със обилни банкрути, разказва обстановката във FTX като “ ” и подлага на критика групата, стояща зад FTX, че са “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР