FTX Japan, японското дъщерно дружество на фалиралата криптоборса FTX обяви,

...
FTX Japan, японското дъщерно дружество на фалиралата криптоборса FTX обяви,
Коментари Харесай

FTX Japan ще даде възможност за теглене на средства на засегнатите си клиенти

FTX Japan, японското дъщерно сдружение на банкрутиралата криптоборса FTX разгласи, че възнамерява да даде опция за изтегляне на средства на засегнатите си клиенти от февруари.

Процесът ще изисква от клиентите да верифицират салдата по сметките си и те ще могат да трансферират активите си към сметки в платформата Liquid Global, която FTX управлява. Главният действен шеф на борсата Сет Меламед изрази убеденост, че крайният период ще бъде спазен.

FTX Japan разполагаше с почти 19.6 милиарда йени в брой, когато прекрати активността си през ноември, което се равнява на над $138 милиона, до момента в който съгласно известията кредиторите на FTX са събрали над $5 милиарда в брой и криптовалута от януари насам.


 


FTX Japan, която през ноември 2022 година подаде молба за отбрана по глава 11 от Кодекса за неплатежоспособност на Съединени американски щати през декември изпрати предложение до Агенцията за финансови услуги на Япония за изключване на потребителските ѝ активи от процедурата по неплатежоспособност.

Това се дължеше на условията, предвиждащи криптоборсите да държат парите на клиентите настрана от личните си средства. Агенцията за финансов контрол тогава предложи на FTX Japan да спре бизнес поръчките преди оповестяването на неплатежоспособност в Съединените щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР