FTX дължи на най-големия си кредитор 226 милиона долара, а

...
FTX дължи на най-големия си кредитор 226 милиона долара, а
Коментари Харесай

FTX дължи над 3 млрд. долара на 50 кредитора

FTX дължи на най-големия си заемодател 226 милиона $, а на първите 50 общо към 3.1 милиарда $. Хакерът, блъснал борсата, към този момент е почнал да конвертира откраднатато за стотици милиони долари Директорите без изпълнителни функционалности, наети след колапса на крипто борсата, получават по 50 000 $ на месец
Милиардният банкрут на криптоборсата FTX остави близо 1 милион кредитори, в това число и доста дребни консуматори, без достъп до средствата им. Сега лист с тях разкрива, че най-големият индивидуален иск е за 226 млн. $, а вторият е за 203 млн. Имената им не са оповестени, само че най-големите 50 са със вземания за почти 3.1 милиарда $, излиза наяве в документите по делото. Общите отговорности най-вероятно са за над 10 милиарда $.

Ясно е, че измежду тях има институционални вложители, хедж фондове и огромни финансови групи. FTX е в дело по оповестяване на отбрана от банкрут по Глава 11 в Съединени американски щати и новото й управление ще се опита да продаде или реорганизира бизнеса й, с цел да се разплати със своите кредитори. " Въз основа на нашето изследване през миналата седмица сме щастливи да заявим, че доста контролирани и лицензирани филиали на FTX, в и отвън Съединени американски щати, са с платежоспособни салда и отговорно ръководство ", споделя в документите по делото, предсотавени в неделя, новият изпълнителен шеф Джон Рей III.
Реклама

От FTX са заели адвокатските адвокатски фирми Sullivan & Cromwell, както и Landis Rath & Cobb по делото за неплатежоспособност. Sullivan & Cromwell са известни с работата си по банкрута на Eastman Kodak и Nortel Networks. Фирмата е ангажирана и като консултант на FTX при придобиването на активите на Voyager Digital, която разгласи банкрут по-рано тази година. Интересно е, че малко след банкрута на FTX Voyager Digital отстраниха от уеб страницата си материали, които го свързват с компанията на Сам Банкман-Фрийд.

Документите по делото за неплатежоспособност, подадени през уикенда в съда на окръг Делауеъ, преди първото чуване във вторник, хвърлят повече светлина върху самата процедура. Джон Рей, опитният специалист от банкрута на Enron, притеглен да подреди останките от рухналата крипто борса FTX, таксува 1300 $ на час за работата си, демонстрират новите правосъдни документи, подадени в неделя. В момента той и екипът му, които взимат по 975 $ на час, се стремят да обезпечат заплащанията на висшия меноджмънт и звената по преструктуритране. От документите ства ясно, че шефове, които не са чиновници, само че са наети да работят по рпеструктурирането получават 50 000 $ на месец плюс разноски.
Хакерът към този момент облемя откраднатото крипто от FTX
Рухването на FTX беше съпътстванo и с хакване на борсата за 600 млн. $. От обществения блокчейн на откраднатите криптовалути излиза наяве, че хакерът е почнал да обменя етер на стойност милиони долари в Ren Bitcoin (renBTC), токен, който съставлява биткойн в други блокчейни.
Реклама
Хакерът е трансферирал над 5000 ether в нов портфейл, демонстрират блокчейн данни. След това спомагателни 35 000 етера бяха преместени в този портфейл посредством три обособени транзакции, а настрана на това се обръщат и спомагателни 15 000 ETH на стойност 16 милиона $ в Bitcoin.

Голяма част от средствата, откраднати от FTX, бяха конвертирани в етер през последната седмица, което направи експлоататора един от най-големите притежатели на токена. Използването на renBTC може да изненада някои в крипто пространството: През 2021 година Alameda Research, която също е измежду проблематичните компании от групата на FTX, разгласи, че екипът за разработка на Ren се " причислява " към Alameda и ще работи върху разширение на потреблението на Ren.
3/ Funds were bridged from ETH to BTC, likely to be mixed prior to a cash out attempt. You can see this morning`s movements in Reactor:
- Chainalysis (@chainalysis)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР