ФСБ публикува видеозапис с украинския гражданин Богдан Циганенко, който според

...
ФСБ публикува видеозапис с украинския гражданин Богдан Циганенко, който според
Коментари Харесай

Русия набеди още един украинец за убийството на Дугина

ФСБ разгласява видеозапис с украинския жител Богдан Циганенко, който съгласно спецслужбата е оказал помощ на Наталия Вовк при организацията на убийството на журналистката Даря Дугина, съобщи РБК.



От службата акцентират, че той е " член на украинска подривна и терористична група ". Циганенко дал подправени регистрационни номера и документи на украинската гражданка Наталия Вовк, която ФСБ дефинира като причинител на убийството, и " дружно с Вовк е сглобил " бомбата.

" Убийството на Дугина дружно с Вовк е квалифицирано в Москва от различен член на украинска диверсионна и терористична група - украинския жител Богдан Петрович Циганенко, роден през 1978 година, който е дошъл в Русия директно през Естония на 30 юли 2022 година и е напуснал съветската територия ден преди да извърши бомбения атентат против Дугина ", оповестиха от пресслужбата на ФСБ.

Според ФСБ Циганенко оказал помощ на заподозряната за убийството, като й предоставил  " подправени регистрационни табели и документи на името на действителна гражданка на Република Казахстан Юлия Зайко и дружно с Вовк са сглобили самоделно взривно устройство в нает гараж в югозападната част на Москва. "  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР