ФСБ и всички силови структури в Русия издирват жителката на

...
ФСБ и всички силови структури в Русия издирват жителката на
Коментари Харесай

Жена взриви руския пропагандист Владлен Татарски в кафене 


ФСБ и всички силови структури в Русия търсят жителката на Санкт Петербург Даря Трепова, обвинена за убийството на пропагандиста и боен сътрудник Владлен Татарски (истинското му име е Макс Фомин). В неделя вечерта се появи информация, че Даря е била арестувана, само че през нощта против понеделник управляващите отхвърлиха новината и признаха, че не могат да я открият, съобщи OFFnews.bg.

ФСБ и представители на Следствения комитет на Русия са направили претършуване в жилище в Пушкинския регион на Санкт Петербург и са отвели оттова жена, допуска се, че това е майката на Даря. „ Фонтанка “ написа, че в жилището не е открита самата Даря Трепова.

Владлен Татарски, който от началото на 2022 година се изявяваше като прокремълски боен сътрудник в сепаратисткия Донбас, почина при гърмеж в кафе, за което се твърди, че е благосъстоятелност на Евгений Пригожин, в центъра на Санкт Петербург по време на креативна среща с клиенти на неговия телеграм канал.

Според очевидеца на гърмежа Родион Варежкин, представен от „ Известия “ Владлен Татарски е умрял при гърмеж на бронзова статуетка в ръцете му. Бронзовият бюст, който сякаш приличал на него, бил подарен от почитателка. Присъствали на вечерта я дефинират като младо момиче, което седяло на по-задните редици и се присъединило в полемиката за войната, като се показало под името Анастасия.

В един миг Анастасия взела думата с микрофон за повторно.

Няколко очевидци предават думите й по подобен метод. „ Владлен, вие помните ли ме, на предходната среща ви подарих картичка? “ От светлината Татарски – Фомин не я видял тъкмо, само че споделил, че се сеща.

„ Сега съм ви донесла подарък, направих ваш бюст и желаех да ви го подаря “. Владлен Татарски попитал къде е? „ Ами желаех да ви го подаря, само че го оставих до вратата, тъй като викат – ами в случай че има вътре бомба? “.

Всички в кафенето се засмели, а пропагандистът споделил на момичето да донесе бюста, извадил го, огледал, го, посмели се още веднъж за приликата или неналичието й. Домакинът поканил момичето да седне напред на свободните места, само че тя свенливо останала обратно някъде до прозореца. Две минути по-късно статуетката избухнала убивайки Владлен и ранявайки огромен брой присъстващи.

Руските сили за сигурност са разпознали момичето от кафенето като Даря Трепова, която към този момент е била арестувана преди за присъединяване във антивоенни манифестации.

Всички версии за гърмежа в Санкт Петербург към този момент имат умозрителен темперамент. Руската агитация упреква за атентата службите на Киев, в Украйна настояват, че това са вътрешни разчиствания на сметките в Русия, като не изключват убийството на Владлен Татарски да е сигнал към Евгений Пригожин. „ Известия “ цитира американския политолог Скот Бенет, съгласно който военният сътрудник може да е погубен от украински радикали с поддръжката на Запада.

Главното следствено ръководство към Следствения комитет на Руската федерация в Санкт Петербург е образувало досъдебно произвеждане за убийството на Владлен Татарски, а ръководителят на Семеен кодекс военачалник Алексанър Бастрикин е взел делото на необикновен доклад.

От грабеж на банка до воин на Кремъл

Нашумелият през последната година влогър с псевдоним Владлен Татарски е роден в Донецк и в младежките си години работи като миньор. По-късно отваря личен бизнес – продажба на мебели. През 2011 година, когато още си е Макс Фомин прави грабеж на банка в Украйна и е наказан на 12 години затвор, излежава присъдата си в пандиза в Горловка. По време на войната в Донбас прави бягство от пандиза и се причислява към сепаратистите от т. н. ДНР с позивна „ Професора “. Арестуван е наново към този момент от „ управляващите “ на ДНР, защото няма законова причина да се намира на независимост, само че е опрощение от тогавашния „ началник на републиката “ Александър Захарченко, апропо, умрял също при гърмеж в кафене през 2018.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР