Фронтовата линия в Украйна е с дължина от 2000 км

...
Фронтовата линия в Украйна е с дължина от 2000 км
Коментари Харесай

Путин твърди, че в Украйна има 600 хил. руски войници

Фронтовата линия в Украйна е с дължина от 2000 км и в зоната има 600 хиляди съветски бойци, заяви съветският президент Владимир Путин по време на диалог със студенти, написа ТАСС. Държавният глава е на предизборна обиколка в Санкт Петербург. Това е " голям механизъм, който като всеки различен държавен механизъм който изисква админстративна прехрана, с цел да работи ", добави още Путин във връзка с бойната зона.

Там мините свистят, а дроновете летят като мухи, описа още съветският президент и добави, че войната е в отбрана на ползите на Русия. 

От сводката на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна за 702-я ден от началото на пълномащабната войно е видно увеличение на интензивността на бойните дейности - съвсем 100 са директните конфликти към 18 часа на 26 януари, по отношение на под 70 през последните няколко дни за цяло денонощие. Най-жестоки са боевете към Авдиевка, Купянск и Маринка. Руски военни репортери оповестяват за началото на борбата за Часов Яр в Бахмутски регион (Донецка област),

Данните демонстрират още и засилени артилерийски и минометни обстрели над градовете в прифронтовите зони. В тази връзка президентът на Украйна Володимир Зеленски е поръчал правене на проект за понижаване на непрекъснатия обстрел на градовете. От началото на седмицата Харков да вземем за пример е обстрелван по няколко пъти дневно с ракети С-300. Работи се за увеличение на системита зе противовъздушна защита, както и като цяло за надзор над въздушното пространство.

По време на постоянната среща на командващите военните елементи на Украйна е била дискутирана и тематиката с дефицита на снаряди, увеличението на локалното производство  на боеприпаси и дронове, добави още Зеленски в своя Telegram.

" Има позитивна динамичност в производството на украинските снаряди и оръжие ", регистрира още той. Според изявления в украински медии Киев готви своя нова флотилия от подводни дронове, които да противодействат на съветския Черноморски флот, добавя Униан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР