Фронтекс“ засилва присъствието си в България и увеличава служителите си

...
Фронтекс“ засилва присъствието си в България и увеличава служителите си
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Фронтекс засилва присъствието си у нас

„ Фронтекс “ ускорява наличието си в България и усилва чиновниците си от 150 на 500-600. Това е по наше искане, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

Изпълнителният шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита „ Фронтекс “ Ханс Лейтенс е на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ дружно с министър Калин Стоянов.

От 20 март се чакат спомагателните сили. Според Ханс Лейтенс страната ни е подготвена и за сухопътен Шенген, съобщи bTV.

Изпълнителният шеф на „ Фронтекс “ уточни също по този начин, че България може да разчита на цялостната поддръжка на организацията за усилване на граничния надзор, възстановяване на процедурите по връщане, както и за ограничение на вторичните придвижвания в границите на Европейски Съюз.

Ханс Лейтенс изрази безапелационна поддръжка за скорошното отпадане на контрола по вътрешните сухоземни граници на България.

Пет случая на принуждение са открити от страна на български гранични служители на реда, заяви още Калин Стоянов и добави, че всички те са дисциплинарно осъдени, само че не са уволнени. Според него тези случаи понижават през годините, само че с цел да изчезнат изцяло, се организират спомагателни образования.

Шефът на „ Фронтекс “ разяснява от своя страна, че в тази връзка се прави непрестанен мониторинг, както и че за тях е значимо да се съблюдават човешките права.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР