Фронт с градушки и ураганни ветрове нахлува от днес над

...
Фронт с градушки и ураганни ветрове нахлува от днес над
Коментари Харесай

Гърция в паника: Фронт с градушки и ураганни ветрове нахлува от днес

Фронт с градушки и ураганни ветрове нахлува от през днешния ден над Гърция. Влошаването ще стартира от понеделник следобяд с значителни дъждове и стихии, които ще бъдат съпроводени от градушка и бурни южни ветрове, които във вторник ще доближат северните елементи на Егейско море със мощ до 9 Бофорт, което е единствено две степени преди урагана.

Бюлетинът на метеорологичната работа на Гърция демонстрира следното в елементи:

Прогнозата е фронтът да стартира да обгръща страната от понеделник следобяд (12-10-2020) до вторник следобяд (13-10-2020) в страната от запад, с главните характерности на проливни дъждове и гръмотевични стихии, които ще бъдат съпроводени от градушка и плевел южен вятър от 7 до 8 бофорта, който във вторник ще доближи северните елементи на Егейско море до 9 бофорта, прецизира.
По-подробно ще бъдат наранени:

1. От следобедните часове в понеделник (12-10-2020) до утринните часове на вторник (13-10-2020), Йонийско море, Епир, Западна Македония, Западна Стерея и Западен Пелопонес.

2. От вечерните часове на понеделник, останалата част на Пелопонес и Македония, Тракия, Тесалия и Спорадите, отслабвайки от предиобедните часове на вторник и от запад.

3. От понеделник вечер до вторник сутринта, краткотрайно източна Стереа и Евия.

4. От сутринта до следобедните часове във вторник, островите в Източното Егейско море.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР