frognews.bgТрябва да се притесняваме от думите на Ердоган. Операцията в

...
frognews.bgТрябва да се притесняваме от думите на Ердоган. Операцията в
Коментари Харесай

Георги Димов: Трябва да се притесняваме от думите на Ердоган

frognews.bg

Трябва да се тормозим от думите на Ердоган. Операцията в Сирия не е нищо друго с изключение на инвазия. На последната сесия на Организация на обединените нации Ердоган анонсира, че Турция ще влезе там. Тя следва логиката на осведомителен, а не позволителен режим. Това сподели някогашният консул в Одрин Георги Димов по НТВ.

Това е следващият рекет и изнудване от страна на Турция към нас. Европа се тормози. Тя въпреки всичко не е единна по този въпрос. Говорим за 23 лагера, където са настанени 250 000 бежанци на турско –сирийската граница. Точно за тези бежанци са двата парични транша-два пъти по 3 милиарда евро. Тези пари се дават тъкмо за тези бежанци. Другите към 4 млн. не са бежанци, а мигранти, които живеят обикновено в Турция. 

 

Ние би трябвало да работим кардинална, само че деликатна политика. Не можем да се разграничим от позицията на Европейски Съюз. Беше оповестена аудиенция на Ердоган във Вашингтон на 13-ти ноември. Възможно е да не се състои. Ердоган непрестанно се натиска да се среща с Тръмп. Тази интервенция в Срия бе направена незабавно след втората. Година и половина се употребява за вътрешно-политически цели.

 

Преди един месец започнаха взаимни турско-американски патрули. Целта е Турция да управлява тази зона и да направи етническо пречистване. Да засели туркоманите от свободната сирийска войска. Не имам вяра, че там ще бъдат върнати 1 млн. сирийци. Турция ще понижи престижа си с тази интервенция. Иран е срещу, а те дружно с Русия, са в един тандем. Само пет страни поддържат Турция. Близкият Изток се придвижва на нашата граница.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: