Френското външно министерство съобщи, че един от служителите му е

...
Френското външно министерство съобщи, че един от служителите му е
Коментари Харесай

Служител на френското външно министерство е убит при израелска атака в Рафах

Френското външно министерство заяви, че един от чиновниците му е умрял вследствие на рани, получени по време на израелска офанзива в Рафах, в южната част на линията Газа, написа " Би Би Си ".

Мъжът е търсил леговище в къщата на собствен сътрудник от френското консулство дружно с други двама сътрудници и редица членове на техните фамилии, се споделя в изказване на министерството, оповестено късно в събота.

" Къщата беше ударена от израелски въздушен удар в сряда вечерта, който съществено рани нашия чиновник и умъртви към 10 други, " се споделя в изказването, добавяйки, че по-късно той е умрял от раните си.

В изказването се споделя, че Франция осъжда бомбардировката против жилищната постройка.

" Ние настояваме израелските управляващи да хвърлят цялостна светлина върху събитията към този бомбен атентат допустимо най-скоро " то сподели.

Израелската войска не отговори незабавно на искане за коментар. Говорител на френското външно министерство отхвърли да даде повече детайлности за името, националността и възрастта на служащия.

" Очакваме обяснение " сподели френският министър на външните работи Катрин Колона малко след срещата си с израелския си сътрудник Ели Коен в Тел Авив в неделя.

Тя прикани за " неотложно помирение " сред Хамас и Израел , с цел да се даде опция за филантропично преустановяване на огъня.

Израел твърди, че се стреми да отбрани цивилни жители и гражданска инфраструктура в сходство с интернационалното право, макар че критиците и даже най-близкият му съдружник,
 Берлин и Лондон трансформират позицията си - желаят прекъсване на боевете В Газа
Берлин и Лондон трансформират позицията си - желаят прекъсване на боевете В Газа

Съвместната обява бележи забележима смяна в тона сред двете държавни управления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР