Френското предложение за европейската интеграция на Република Северна Македония е

...
Френското предложение за европейската интеграция на Република Северна Македония е
Коментари Харесай

Президентството: Френското предложение е най-доброто до момента, но не е достатъчно прецизно

Френското предложение за европейската интеграция на Република Северна Македония е отговор на поредната политика точно на президента Румен Радев в отбрана на националния интерес и правата на македонските българи. То е най-хубавото досега, само че не е задоволително точно във всички аспекти, обявиха от прессекретариата на президента.

В двустранния протокол, който България и РСМ би трябвало да подпишат като интегрална част от преговорната рамка, липсват задоволително механизми, критерии и периоди, които да дават действителни гаранции, че РСМ в действителност радикално ще промени политиката си към българите и България, прецизират от " Дондуков " 2.

От президентството допълват, че без изискан двустранен протокол преговорната рамка не дава никакви гаранции за смяна в двустранните връзки.

" Днес видяхме, че някогашните ръководещи са подготвени на следващо оттегляне от националните ползи. Търсенето на легитимност извън, а не пред жителите, е и неверно, и нездравословно. Дано актуалното държавно управление си спомни, че взе властта самообявявайки се за продължаващо смяната, стартирана в България от президента и уточни двустранния протокол преди да каже " да " на началото на договарянията на РСМ за участие в Европейския съюз ", разясняват още от президентството.

От там афишират, че извънредно неприятно усещане прави, че част от по този начин наречения политически хайлайф в България наподобява като кукли на конци, дирижирани извън, в това число когато става дума за отбрана на национални ползи.

" Противно на нихилистичната агитация, че всеки, който отстоява националния ни интерес е " путинист ", точно бързата писта за РСМ обслужва външни за Европейски Съюз ползи, които могат да дестабилизират и района, и Европа. Българската позиция, която е за резистентен и необратим развой на европейска интеграция на РСМ, е отбрана на самия Европейски съюз ", допълват от президентството.

" Въпросът за европейската интеграция на Република Северна Македония има голямо значение на първо място за бъдещето на България и на българския народ от двете страни на границата и клелите се да му служат политици е хубаво да си спомнят за това ", декларират още от " Дондуков " 2.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР