Френското правосъдие започва ново разследване на бившия член на кабинета

...
Френското правосъдие започва ново разследване на бившия член на кабинета
Коментари Харесай

Разследват Александър Бенала по подозрение в други прояви на насилие

Френското правораздаване стартира ново следствие на някогашния член на кабинета на президента Макрон - Александър Бенала, за други прояви на принуждение, осъществени няколко часа преди конфликтите на 1 май в Париж, за които към този момент са повдигнати обвинявания на Бенала, съобщи Франс прес.
 
Новото следствие е стартирано от прокуратурата на Париж след тъжба против незнаен причинител, подадена от двама души на 23 и 24 години. Те настояват, че са били подложени на физически тормоз в парк в центъра на Париж, където са се намирали Бенала и служителят на президентската партия " Република, напред " Венсан Краз.
 
Адвокатът на ищците съобщи, че Бенала, Краз и съпътстващ ги служител на реда са ясно разпознаваеми на оповестен от в. " Либерасион " видеозапис на случая. Той заяви, че клиентите му се опитвали да излязат от парка по време на първомайското шествие и получили спорни указания. Виждайки, че младата жена снима с телефона си, един от тримата, снимани на видеозаписа, я обездвижил, телефонът й бил взет и записът бил заличен. Тя обаче съумяла да го възвърне със специфичен програмен продукт.
 
При конфликтите на първомайското шествие Бенала се оправда, че желал да помогне на служителите на реда, които били изправени против буйстващи стачкуващи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР