Френското правителство ще върне полицейския час в Париж и евентуално

...
Френското правителство ще върне полицейския час в Париж и евентуално
Коментари Харесай

Отново въвеждат полицейски час в Париж

Френското държавно управление ще върне полицейския час в Париж и вероятно в целия район Ил дьо Франс, с цел да овладее покачващите се бройки на новозаразени с COVID-19, заяви държавният представител Габриел Атал, представен от Ройтерс.

В Париж полицейският час стартира в 21 ч. локално време. Той се прибавя към към този момент въведената национална карантина, която наложи предходната седмица президентът Еманюел Макрон. Вчера Франция заяви за рекордните 52 518 новозаразени с КОВИД-19, а броят на приетите в болница пациенти набъбна с над 1000 души за четвърти път през последните осем дни. Смъртните случаи се усилиха с 416 до 37 435. За съпоставяне в неделя те са били 231.

Здравният министър Оливие Веран сподели за радио Ер Те Ел, че на всеки 30 секунди по един парижанин се заразява с COVID-19, а на всеки 15 минути по един столичанин е одобряван в болница поради новия ковид.

Припомняме, че от през днешния ден френските супермаркети ще би трябвало да затворят щандовете си с " неосновни " артикули като книги и облекло. Забраната се вкарва след митинги на кметове, съгласно които ограничаващите ограничения против ковид в страната незаслужено ощетяват дребните търговци. 

" Сега не е моментът да се анулират към този момент оповестени ограничения ", коментира премиерът Жан Кастекс, представен от ДПА и Ройтерс.

Министърът на стопанската система Брюно Льо Мер съобщи в неделя пред телевизия BFMTV, че е срещу общинските разпореждания, позволяващи на търговците да не престават да продават макар ограничаващите ограничения. Той обаче призна заканите, свързани с новите ограничавания.

" Не бива Амазон (Amazon), примерно, да завоюва от тази рецесия за сметка на кварталните магазини, а и даже за сметка на огромните супермаркети, които дават работа на стотици хиляди ", посочи министър Брюно Льо Мер.

Той даде обещание да бъдат отпуснати стотина милиона евро за ускорение на дигитализацияна в дребните търговски обекти. По думите му след рецесията би трябвало най-малко половината от кварталните магазини да бъдат цифровизирани, по отношение на една трета сега. Министър Брюно Льо Мер прикани дребните търговци да работят с онлайн поръчки, с цел да поддържат активността си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР