Френското правителство се готви да обяви земеделско бедствие заради необичайна

...
Френското правителство се готви да обяви земеделско бедствие заради необичайна
Коментари Харесай

Земеделска катастрофа във Франция заради пролетен мраз

Френското държавно управление се готви да разгласи земеделско злополучие поради необикновена ранна пролетна слана, която е нанесла вреди на реколтата и лозите в цялата страна. Това разгласи земеделският министър, представен от " Франс прес ".

Жулиен Денорманди посочи пред радио Franceinfo, че захлаждането е било " изключително мъчно " за бранша с регистрирани " обилни загуби ".

" Ние сме изцяло мобилизирани, с цел да могат съпътстващите ограничения да бъдат подхванати допустимо най-бързо ", акцентира той.

" По-конкретно, ние ще използван режим на земеделско злополучие ", казвайки, че могат да бъдат планувани данъчни облекчения, както и помощ от банки и застраховки и предизвестие, че може да има още студено време.

Той сподели, че обстановката е " много изключителна ", като са наранени лозя, само че и други култури като цвекло и рапица в райони, разпростряли се на север от страната на югоизток.

В опит да се предпазят от заледяване, френските винопроизводители са запалили хиляди дребни огньове, които са предизвикали пласт смог в югоизточната част на страната.

Практиката да се палят огньове или свещи наоколо до лозя или овощни дървета, с цел да се предотврати образуването на слана, е дългогодишна техника, употребена при започване на пролетта, когато първите зелени издънки са уязвими на студа.

Целите скатове наподобяват като че ли пламват, създавайки изумителен образен резултат, като винопроизводителите се катерят тази седмица, когато температурите спаднаха под нулата, изключително в плодородната котловина Рона в югоизточна Франция.

Националната асоциация на винопроизводителите на CNIV предизвести, че обстановката е " една от най-сериозните през последните десетилетия " и ще понижи производството на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР