Френското правителство планира да разреши движението на безпилотни пътнически автобуси

...
Френското правителство планира да разреши движението на безпилотни пътнически автобуси
Коментари Харесай

Франция пуска автономни пътнически автобуси

Френското държавно управление възнамерява да позволи придвижването на безпилотни пътнически рейсове по националните пътища от 2020 година. Това заяви през днешния ден министърката на превоза Елизабет Борн в изявление за телевизия Сенюз (Cnews), представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Министърката означи, че в този момент в страната има доста фамилии, на които са нужни две, а от време на време и три коли за осъществяване на всекидневни задания като да вземем за пример да се закарат децата на учебно заведение.

Затова съгласно нея е належащо да се предложат транспортни услуги на бъдещето - като да вземем за пример самостоятелни автобусни линии с 10-12 места. Тя напомни, че сега във Франция има две стартъп компании, разрастващи такива технологии - една в Тулуза и една в Лион.

Елизабет Борн не загатна съответни планове, само че съгласно ТАСС единият евентуално е на компанията Навия (Navya) в Лион. В края на 2018 година тя заяви за стартирането на безпилотни микробуси на територията на университета в Рен.

Другата хипотетична компания е ИзиМайл (EasyMile) от Тулуза, която тества своите безпилотни транспортни средства освен във Франция, само че и в други страни. През 2017 година дружно с парижката дирекция по превоза тя пусна самостоятелни рейсове от лионската гара до гара Остерлиц.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР